Ha a körforgalom előtti zebrán átbiciklizik valaki, akkor a teherautó sofőrje, akinek le kell lassítania (a zebra és a körforgalom miatt), letekeri az ablakot és ingerülten üvölt rá, hogy "nem bicikliút! " Szerintetek miért lesznek ennyire idegesek?
Három alkalom volt, az első kettőnél más volt a biciklis, én csak szemtanúja voltam a kiabálásnak.
A harmadik esetnél igen lelassítottam a zebránál, mikor láttam, hogy lassít a teherautó, akkor folytattam a biciklizést a zebrán. Arra nem emlékszem, volt-e valaki a körforgalomban, vagy csak énmiattam lassított le. (Persze a körforgalomba nem lehet ötvennel berobogni se.)
A #11 hozzászólás győzött meg, legközelebb leszállok, hogy a teherautóst ne emlékeztessem olyan esetekre, amikor veszélyesen ment egy biciklis a zebrán előtte - mert akkor erről lehet szó.
Igen, pontosan azért húzódok be ösztönösen ÉS irányjelzéssel a körforgalom előtt és a körforgalomban is a sáv közepère, hogy eszébe se jusson senkinek megelőzni engem a körforgalomban. Így aztán tuti nem lesz belőle baleset: folyamatosan a látóterében vagyok annak, akivel amúgy ütközhetnék, ha a jobb szélen maradva mennék el a kijárat mellett, miközben ő maga a kijáraton keresztül épp elhagyná a körforgalmat.
És itt másodpercekről beszélünk, nem tart így fel senkit a bringás érdemben. Egy pótos teherautó nagyobb båszakodást okoz, mint egy sávközépen tovahúzó bringás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!