Mi a véleményetek a történetről?
"Zebrán, bicikliúton még forgalmi okból sem szabad megállni, tehát megszegted a KRESZ-t."
Ha ez tényleg így van akkor gratulálok Kresz szabályok megalkotóinak....
Gondolok itt ha nem tudsz rendesen szétnézni nem lát ki rendesen az ember akkor rá kell hajtanod a zebrára hogy szétnézz és ha forgalmi okból sokáig ott vagy akkor sajna ott állsz a zebrán hogy biztonságosan ki tudjál menni.
"Zebrán, bicikliúton még forgalmi okból sem szabad megállni, tehát megszegted a KRESZ-t."
Ez így ebben a formában nem igaz!
Én meg a kérdező helyében lenyomtam volna a pumpát a bringás torkán!
"Ha ez tényleg így van akkor gratulálok Kresz szabályok megalkotóinak..."
Nincs így. forgalmi okokból, kikanyarodáskor természetesen megállhatsz bármilyen keresztező sávban. Ha balra kanyarodsz, akkor is behajthatsz középre, amikor balról nem jönnek már, csak jobbról. Aztán előfordul, hogy annyian jönnek jobbról, hogy valaki előkerül újra balról is, aki emiatt lassítani, akár megállni kényszerül. Ez teljesen normális.
Na pont az ilyen idiótákat kellene kivetnie magából a bringástársadalomnak. Mert az ilyenek miatt sorolnak engem, a normálisan közlekedő bringást is a "hüjebiciglisek" kasztjába.
Elsőbbséget kell adnod. Azaz hirtelen irányváltoztatásra, fékezésre nem kényszerítheted a bringást. De itt erről szó sem volt, ő gyakorlatolag szándékosan balesetet okozott. Ráadásul teljesen feleslegesen.
papanak, legalabb 2 kerekkel kevesebb volt xD
rahajtottam volna a bicot :@
Már nincs így. Forgalmi okokból nyugodtan meg lehet állni zebrán és bicikliúton is. Egyedül lámpás kereszteződésekbe nem szabad úgy behajtani, hogy nem tudsz kijönni. De még ilyen esetben is tilos szándékosan belemenni a szabálytalankodóba.
Ha sérült a kocsi, jelentsd fel a papát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!