Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Alkalmatlan vagyok a vezetésre?

Alkalmatlan vagyok a vezetésre?

Figyelt kérdés

Másodjára is megbuktam forgalomból. Az a baj, hogy kb. fél óra vezetés után érezhetően lanyhul a figyelmem...

Első vizsgán relatív gyorshajtást követtem el, mikor egy biciklist előztem...

Második vizsgán meg a zebránál előztem ki a biciklist (kikerülnöm sem kellett mert széles volt az út, és egy árva lélek sem járt épp arra).

Mind a kettő azonnali bukó volt, és az utolsó 10 percben történtek, addigra kissé megfáradtam, nem kapcsolt az agyam időben, hogy épp szabályt szegnék... Ezen kívül egy lefulladásom volt, meg az egyik parkolásnál kétszer javítottam, de az csak egy-egy hibapont. Totál gáznak érzem magam. Egyébként az oktatóm küldött vizsgázni mind a kétszer, 45 óránál járok. Megutáltam az egészet, mert van egy pont, amikor már nem tudok mindenre figyelni, első a gyalogosok-biciklisek-motorosok épsége, aztán az autósoké, aztán az hogy az elsőbbségeket megadjam mindenhol, a követési távolságot, a táblákat észrevegyem, egyszóval a biztonság... A többi "kevésbé fontos" szabályra egy idő után képtelen vagyok ügyelni... Gondolok itt az egyirányú utca végén balra húzodunkra stb. Az órákon is kb. ezek voltak a hibáim, de egyáltalán nem vezetek veszélyesen, és mégsem vagyok való az utakra?

Ezek tényleg ennyire egetrengető hibák? Csak én nem érzem annak? Azt sem érzem szabályosnak, hogy másodjára is ugyanaz az ember volt a vb!

Érdekes, mert mikor az ismerőseim mellé ülök be, halálfélelmem van, összevissza mennek se index, se körbenézés, mégis kaptak jogosítványt, igazságtalannak érzem ezt az egészet!

Össze vagyok törve, mert a kínkeservesen megkeresett pénzem a jogsiszerzésre ment el, mostanra elfogyott a pénz. Kb. 3 hónap mire pótórákra meg új vizsgákra össze tudom gyűjteni megint, de mi van ha harmadjára is megbukok?

Arról ne is beszéljünk, hogy egy jobban fizető pozíció miatt kellene a jogsi... Ez nekem komolyan sokat jelent, mit egyek/szedjek be a vizsga előtt, hogy pörögjön az agyam 100%-on min. 50 percen keresztül? Nem a tudatlansággal van a gond, hanem a fáradékonyságommal (szedek vitamint).

Vagy hagyjam abba az egészet, mert a magamfajta nem javul és sirassam a pénzemet? Tényleg ennyire nem elég, ha valaki biztonságosan vezet?

Egyébként Szegeden vezetek. A "szőkenős" kommentektől pedig kíméljetek, legyetek szívesek.

22/L

2015. máj. 31. 18:47
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Utolsó kettő nektek is köszi a választ! Szintén felfelé hüvelykujj!

# 8: Remélem én is megszeretem majd egyszer :)

# 9: Angol-német call center munkatárs vagyok, és mellette levelezős vagyok főiskolán, ez nem elég megterhelő, hogy eddze a mentális teherbírásomat? :(

A baj az inkább a fejemben keresendő, kevés a vérellátása vagy ilyesmi.

2015. máj. 31. 20:16
 12/19 anonim ***** válasza:

Ezek szerint nem.

A call center inkább fárasztó és türelemre tanít, más jellegű terhelés. De ez csak az én véleményem.

A vezetés tipikusan az amikor készségszinten kell menni dolgoknak és mellette komplexen, több tényezőt figyelembevéve létezni a kocsiban és a forgalomban. Tartom amit mondtam.

9. voltam

2015. máj. 31. 20:22
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Vannak városok, vizsgaközpontok, ahol nem elterjedt gyakorlat a megvesztegetessel vizsgázás. Erről az oktatódat kérdezheted, lehet-e... Az eddigi tudásod a vizsgához elegendő, nem volt szerencséd a bukást jelentő szituációknál. A koncentráció képességés sokat fog fejlődni, ahhoz már nem kell az oktató. Amikor egyedül vezetsz ösztönösen lesz erősebb a koncentrációd - el fogsz fáradni, olyankor pihenni kell, friss jogaival nem csúcsforgalomba, hosszú utakra kell indulni, figyelni fogsz a fokozatos tanulásra oktató nélkül is.
2015. máj. 31. 20:59
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

13-as:

Az egyértelmű bukást érő hiba nem szerencse kérdése!

ráadásul rendeszeresen ezek a problémák.

2015. máj. 31. 21:08
 15/19 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ha kb fél óra után már nem tudsz kellően figyelni, koncentrálni, akkor vezess még pár órát.

Jogosítvánnyal a zsebedben sem lehet erre hivatkozni, ha összeütközöl valakivl, hogy jah, hát már 40 perce vezetek és az nekem sok.

Az, h apróbb hibák vannak, nem gáz. Nekem még a vizsga előtt közvetlen 1 órával is belenylt az oktató a vezetésbe. Konkrétan mindig, tehát a vizsgán vezettem először valóban egyedül.

De a zebrán előzés, a balra kanyarodásnál egyirányúban nem bal szélre sorolás stb nem apróbb hiba.

Azt meg halkan kérdezem, hogy ha ilyen kórosan alacsony a vérnyomásod, ami ilyen következményekkel jár, hogy fáradsz, dekoncentrált leszel, akkor hogyhogy simán kaptál orvosi alkalmasságit... mert nyilván kaptál...

2015. máj. 31. 22:21
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Engedd meg, hogy megosszam veled az én történetemet:

Idén tavasszal tettem le a jogsit. 30 óra után mentem vizsgázni. Eleinte mindig féltem az autóban, aztán a vége felé már sikerült kicsit ellazulnom. A vizsga előtti pár órában aztán megint nagyon stresszeltem, volt, hogy már majdnem ott sírtam, hogy nekem ez nem fog menni, nem vagyok képes rá. Én is alkalmatlannak hittem magam, és ugyanígy voltam, hogy nem tudtam koncentrálni egy bizonyos idő letelte után. Az oktatóm azonban bíztatott, ő helyettem is hitt benne, hogy meg tudom csinálni. És neki lett igaza, átmentem! Nagyon boldog voltam, el sem mertem hinni! 3 hét múlva a kezemben volt a jogsim, és bizony akkor szembesültem vele, hogy attól még, mert valakinek megvan a jogsija, nem biztos, hogy tud is vezetni. Az oktatáson te csak egy alapot kapsz, amivel el lehet indulni, de messze vagy még a jó sofőrtől. Azt hittem, hogy magabiztos leszek, de ehelyett ugyanúgy félve ültem be az autóba. Szerencsére olyan párom van, aki mindenben támogat, így ő a segítőm, most még csak vele vezetek, általában gyér forgalomban, ismerős terepen. Ő mindig biztat, dicsér, és ez sokat tud dobni az ember önbizalmán. Sokat gyakorlok, tanulok, ha valamit nem értek, otthon átbeszéljük. Így előbb - utóbb eljön az idő, amikor egyedül is bátran megyek majd.

Csak azt akartam kihozni ebből az egészből, hogy szerintem nem vagy alkalmatlan, csak még kezdő. Én is annak hittem magam sokáig, de most már látom, hogy nem vagyok reménytelen, csak sokat, nagyon-nagyon sokat kell gyakorolnom, és menni fog. Sok sikert a következő vizsgádhoz, ne add fel!!! :)

2015. jún. 1. 11:39
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggodj ezen, en eppen ma vizsgaztam, es sikerult.

Vettem par + orat, de sikerult.

Egyebkent a zebran biciklist elozni az egyertelmu bukas, elso par oraban kulon ki is emelte nekem az oktato.

Vizsga elott kb 20 percel akartam sebesseget valtani kuplung nelkul (Ez volt az elso eset, en se ertem, hogy sikerult osszehoznom :D). Oktato elsapadt :D

Egyebkent ne aggodj, kell meg egy kis ido neked. Kesobb mar reflexbol vezetsz. Latod pl, hogy 30-as tabla, nem is kell vegiggondolnod, hogy akkor most melyik sebessegbe kell valtanod, megy osztonosen, es figyelhetsz a gyalogosokra/forgalomra.

2015. jún. 1. 13:57
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

kedves kérdező!

a vezetés oktatásában, a vizsgán direkt szívatják a versenyzőt...na nem azért, hogy fizessen, vagy mert született gonoszok, hanem pontosan a reakcióidra kíváncsiak..

akik már egyedül vezetnek, azok a megmondhatói hány meg hány olyan szitu adódik naponta, ahol tizedmásodperc alatt kell jól döntened, hogy elkerülj egy balesetet, amit a másik okozna, ha te nem figyelsz..

senki nem akar veled kicseszni, csak a legtöbbet próbálják kihozni belőled, hogy nyugodt lelkiismerettel írja alá a vizsgabiztos a papírodat..

mert azt mondja, ha kegyelemből átenged, lehet hogy holnap pont te fogod oldalról megkínálni..

senki nem az ellenséged.

én itt a fővárosban vezetek nap, mint nap, főleg dugók idején, amikor mindenki elmebeteg velem együtt..

nagyon kell figyelni..de még karcolásom sincs.

2015. jún. 1. 22:46
 19/19 pajkviktor válasza:
100%

Hello nekeseredj el.

Èn 4 szere mentem át.ugy hogy jogsi nèlkül.

Vezetem elötte 15 èven keresztül.nálam az volt a baj,egykezes vezetès,még 50 helyet.55 mentem.kitartás.ès csak a vizsgadijat kell.kifizetned!!!!

2017. ápr. 23. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!