Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Eladtam az autóm gyorsan a...

Eladtam az autóm gyorsan a vev gyorsan ment vele, letraffizták nekem jött a bírság. most mi lesz?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem,hogy járt e már így valaki??

Üzembentartója voltam egy személygépkocsinak, melyről 2015.április 25-én lemondtam a tulaja pedig ugyanazon a napon eladta 16óra 45 perckor melyről persze adásvételi szerződés is készült 2 tanú aláírással együtt , majd rá egy hétre kapok egy csekket a vásárosnaményi rfk-tól miszerint 2015 aprilis 25-én 17 óra 32 perckor Hajdúsámsonban a megengedett 50km/h helyett 90km/h sebességgel haladtam ezért 60 ezer forint birságot szabtak ki, egyből bementem az okmányirodába kérni egy fénymásolatot az adásvételiről amit aztán el is küldtem a Vásárosnaményi rfk-nak melyről még ma sem kaptam választ, és időközben újjabb gyorshajtást követtek el a vevők debrecenben a sámsoni úton miszerint 50 km/h helyett 71 km/h val haladtak így megint csak nekem küldték a bírságot ami 30 ezer ft.

Na most április 25 én lett eladva a kocsi szombati nap,és a tulaja hétfőn reggel 27.én jelentette le azt szeretném megtudni,.hogy mennyi idő alatt fut ez át a jármünyilvántartási rendszerben? ,és mikor megy le a nevemről? Sajnos annyira elvagyok keseredve ,hogy már azt sem tudom mit csináljak, még egy levelet sem tudok addig írni a vásárosnaményi rfk-nak míg vissza nem küldik nekem az adásvételi másolatát mert az előző 60 ezres bírság bizonyitása képpen küldtem el nekik hogy lássák hogy én már nem rendelkezem a jármü használatával.

Ha valaki volt már ebben a helyzetben legyen szives segítsen már nekem ,hogy mire is számíthatok valójában??

2015. máj. 16. 13:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ja persze biztosan belelátsz a munkába így "laikusként". Képzeld tudom milyen a hatóság, kicsit több közöm van hozzá szerintem, mint neked, és mivel törvény írja elő a 21 napos ügyintézési határidőt, azt semmilyen hatóság nem lépheti túl (ha mégis, törvénysértő határozatot hozott, amit meg lehet támadni). Amúgy meg van egy befizetési határidő, bőven ráhúz még a hatóság egy kis "türelmi időt", szóval ha addig nem rendezed, bocs már, hogy szankciót fog maga után vonni.
2015. máj. 20. 20:01
 12/13 anonim ***** válasza:

Látom véded a saját meleg kis irodai helyedet,mert gondolom közhivatalnok vagy, de a valóság azt mutatja hogy nincs betartva se 21 se 31 nap. Nem képesek a saját adatbázisukat se kezelni. Elírnak valamit és nekem kell hónapokig xopni vele stb . Igazi abszurdisztáni helyzetek alakulnak ki.Hónapokig váratnak és röhögnek azokon az embereken akiknek az adójából élnek.

Feljelenteni a hatóságot? Haha.. És akkor mi lesz? Még minimum 5 -6hónap elhúzása az ügynek már csakazértis, mert pattogni mersz. És utána majd az állam egyik zsebéből átrakja a másikba a büntetést? Gizike meg ugyanúgy kávézik tovább.Hagyjuk..

Én csak egy ember vagyok akinek nem egyszer szándékosan keresztbetett a tisztelt hatóság, de ha körbekérdezek csak a közvetlen környezetemben mindenkinek lenne egy története.

A neten meg kismillió található. Természetesen lehet bújkálni jogszabályok mögé,jóval egyszerübb ,mint dolgozni.

2015. máj. 21. 18:13
 13/13 anonim ***** válasza:

Végül is, mindenkinek megvan a véleménye. Igen közhivatalnok vagyok, szeretem, amit csinálok, és igyekszem a tudásomnak legjobban végezni a munkámat a törvények betartása mellett. Ha neked volt negatív tapasztalatod, azt is elhiszem, de ne általánosíts, mert igenis vannak emberek, akiknek ez a hivatásuk, és nem abból élnek meg, hogy a lábukat lógatják meg kávézgatnak (bizonyára nem látod, hogy a te ügyeden kívül még hány másik hasonló van, és milyen szinten túl vannak hajtva).

Pl. a vonatkésésekért sem a mozdonyvezetőt kell szidni, hanem az évtizedek óta széthulló síneket meg a leszakadó vezetékeket stb., vagyis a helyzetet, amiben dolgozni kényszerül.

2015. máj. 25. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!