Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Forgalmi vizsgán az baj, ha...

Forgalmi vizsgán az baj, ha 1-esbe megyek be a kereszteződésbe?

Figyelt kérdés
Kérdés adott. Van kereszteződés, ahol nekem elsőbbség adás kötelező táblám van, 1-esbe közelithetem forgalmi vizsgán? vagy feltétlen kell a 2-es?

2015. máj. 12. 17:56
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Most akkor hány kilométer/órába közelítsem meg a kereszteződést?
2015. máj. 12. 18:57
 12/23 A kérdező kommentje:
Ha 20-nál vagyok, és benyomom a kuplungot és úgy hajtok be. Hisz így lelassulok, akkor ha szépen egyenletesen felengedem, akkor nem fullad le a verda? Például ha 10-ig lelassulok.
2015. máj. 12. 19:05
 13/23 anonim ***** válasza:
#5 vagyok!nem az a lényeg hányadik sebességi fokozattal érkezel,hanem a lényeg! Ott a táblánál-v a felfestett útburkolati jelnél biztonságosan +tudj állni! Utánam szolok szépen le írták, csak arra ügyelj, ha stop tábla-felfestés, mint útburkolati jel akkor ÁLLJ + És akkor 1 fokozattal folytatod az útvonalat...Gondolom már érthető! Ettől okosabban mint Én és az utánam következők leírták-nem lehet, csak talán ha bemutatnánk!!! (Y)
2015. máj. 12. 19:06
 14/23 A kérdező kommentje:
De itt csak Elsőbbség adás kötelező tábla van, nem stop.
2015. máj. 12. 19:09
 15/23 anonim ***** válasza:

közelítsed meg a kereszteződést olyan tempóban, hogy meg tudj állni ha szükséges. Ez nem matekozás, hogy x km-ben és x sebességgel kell megközelíteni.

A legbiztosabb az, ha megállsz és körbenézel, akkor pedig utána egyértelműen 1-esben indulsz el és nem kavarodsz meg.

Ha megállsz a macisajtnál, az még nem hibapont, csak alaposság.

Amúgy majd ha lesz saját kocsid, akkor azon fogod kitapasztalni, hogy mozgásban mikor van az a sebesség amikor már 1-esbe kell tenni. Ha az 1-esbe rakásnál ránt egyet, akkor az azt jelenti, hogy ott még nem kellett.

Azt pedig hozzá kell fűznöm, hogy általában mozgás közben nehéz 1-esbe tenni a kocsit, oda kell figyelni rá.

2015. máj. 12. 19:38
 16/23 A kérdező kommentje:

Én simán betudom tenni az SX4-be.

Tuti, hogy itt nálunk meghúznának miatta, ha megállnék annál a táblánál is holnap.

2015. máj. 12. 19:39
 17/23 anonim ***** válasza:
Nem buktathat meg elsőbbségadás táblánál való megállásért.
2015. máj. 13. 12:10
 18/23 anonim ***** válasza:

2-s be, egyesbe akkor tedd, ha majdnem megálltál már. Az egyes nem szinkronizált fokozat, így ha nem találsz bele a fogaskerékbe, szép hangja lesz, és az bizony hiba pont.

Ha 10 alá mész akkor tedd be.

Ha 2-s be vagy, akkor pedig kicsit kövérebb gáz legyen, mert lefulladsz.

2015. máj. 13. 16:39
 19/23 anonim ***** válasza:

A hátramenet nem szinkronizált.

Az egyes már kb. minden 20 évnél fiatalabb gépen az. Gondolj csak egy gyorsabb Y fordulóra, mikor betolod egyesbe, mikor még jól gurulsz hátra.

Az a lényeg minden előremeneti fokozatnál, hogy nem szabad csak "majdnem berakni", vagy kicsit visszahúzni, majd újrapróbálni, mert akkor fog fogazni. Ha üresből határozottan tolod fokozatba, nincs semmi gáz.

Rükverc-be meg mindig recseg, ha kicsit is mozog az autó.

2015. máj. 13. 17:45
 20/23 anonim ***** válasza:

Attól függetlenül, hogy te be tudod nyomni 1-be az még nem tesz jót az autónak, mert az 1-est csak elindulásra használjuk, ezért nincs is szinkronizálva.

Kettesben is lehet pici csúsztatott kuplunggal továbbhaladni, ha nem kell megállni a kereszteződésben.

2015. máj. 13. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!