Körforgalomba való belépéskor honnan kéne látni a körforgalmat elhagyó autók jobbra indexelését?
A kilépő autók jobbra indexe pont az ellentétes oldalon van, a belépő autósok nem láthatják, mert ők a kilépő autók bal oldalán vannak. Tehát nincs idő felkészülni rendesen a belépésre, mert nem tudja az ember hogy melyik autó hol fog kimenni.
Milyen megoldás lenne erre?
"meg kell adni az elsőbbséget, tehát nem kényszeríthetem fékezésre, lassításra. "
Pedig igen, az elsőbbségadás fogalma:
"Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására."
a kulcssó a "hirtelen"
Problémám nekem sincsen, mert megvárom hogy vagy kimegy vagy nem. A probléma azzal van hogy ha előre tudnám hogy ki fog menni akkor előbb bemennék, és akkor nem torlódna mögöttem a sor.
Az indexet elvileg erre találták ki.
"16-os, köszi, de a forgalomban kicsit gyorsabban kell reagálni, nincs idő megvárni amikor már 5 perce várja az ember hogy mikor mehet be..."
Ezt nem vágom. Pont ugyanúgy kell görbe úton elsőbbséget adni, mint egyenesen. Miért kellene itt gyorsabbnak lenni?
Szabállyal is támogasd meg!
nyugi..a kilépés előtt az én indexemet sem látják, sajnos olyan hülye helyn van gyárilag...
de... tízből öt amúgysem indexel, tehát a jármű ráutaló magatartásából kell következtetnem, mi a rák fog következni..
jobbára a közelben leskelődő rendőrnek indexelek, remélve hogy ő látja..
igazad van, sok autótípunak nehezen észlelhető az irányjelzés, főleg napsütésben...
ez van, ezzel kell élni...a megoldás, hogy lassítsz, és megvárod a teljesen tiszta helyzetet..
hogy mögötted sor van? az miért érdekel?
A 35 ös jól mondja..
Sokáig éltem olyan országban, ahol erős a napsütés, ezért nem is látszott az index.Ráadásul nem is volt divat a körforgalomból kifelé indexelni(máshol sem). Az emberek türelmesek voltak, megvárták, mit csinál a másik.
Akkor nézzünk egy másik esetet:
itt a Budapest felől érkezőknek nem látszik az irányjelzője
Igaz személyautónál ez nem okoz problémát, azzal bárhova kimész/besorolsz gond nélkül. Aztán majd jön Beviz Elek bácsi kamionnal aki már nem olyan fürge, kimegy a személyautós megáll és nyomja a dudát, mint süket a csengőt :D
Nyilván ez még nem balesetveszélyes helyzet, mert nem Galacs Gabi jön driftelve a BMWvel,és kényelmesen meg tud állni a személyautós de azért mégis csak problémás.
Nyilván személyautóval nincs megoldhatatlan helyzet, de közlekednek ennél nagyobb járművek is az utakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!