Ezek szerint a kerékpáros is elismerte, hogy nem volt igaza?
Nemrég valaki ezekről a fejkamerákkal közlekedő bringásokról írt ki egy kérdést, és végignéztem néhányat, a sógoromnak is volt egy ilyen esete még szeptemberben, de azt sehol sem találtam.
A történet annyi volt,hogy a bringás az út közepén gurult lakott terület előtti részen (gurult és nem ment és az út közepén, nem húzódott be semerre sem) balra volt egy mellékutca, látszólag oda akart bekanyarodni, de ezt nem jelezte, így a sógorom rádudált (kicsit és nem tövig nyomta a dudát) és valami olyasmit szólt ki neki,hogy indexeljél b+, ezzel megállás nélkül a padkára húzódva kikerülte, és olyan 500 méter múlva megálltunk mert jött a vonat.A biciklis meg jött utánunk, megállt és elkezdett magyarázni,hogy mi a problémája, ő nem akar lekanyarodni, és hogy a f***ért kell ijesztgetni őt a dudával, aztán ment a szájtépés a bringás jelezte,hogy a fején lévő kamera mindent felvett, végül a felolvasta a rendszámunkat és visszafordult (tehát valóban abban a mellékutcában lehetett dolga) azzal nem fenyegetett meg,hogy feltölti a videót, és nem is találtam rendszám alapján.
A kocsi rendszámának betű karakterei MVT és egy fekete Ford Ranger.
Ha valaki esetleg látta volna, örülnék ha belinkelné, én google kereséssel sem találtam.
(egyébként országúti kerékpáros volt, és valóban volt fejkamerája)
De ami valószínűbb,hogy rájött,rohadtul nincs igaza, kötekedhetett egy jót és ment tovább...
Valaki említette, hogy csodálkozik, hogyan lehet lakott területen kívül mellékutca. Miért ne lehetne, hiszen a lakott terület nem a házak vonalától, hanem a "Lakott terület kezdete" táblától számít!
Ez se lakott terület pedig vannak házak és mellékutak is. No meg főútvonal is:
És szerinted a kerékpáros Lassú jármű, állati erővel vont jármű vagy kézikocsival, hajtott (vezetett) állattal ellátott jármű?
Csak, mert megsúgom, egyik sem. Régen itt szerepelt a kerékpár is, már 5 éve nem!
Itt megtalálod a 2009-es KRESZ módosításait:
Szóval mielőtt okoskodni próbálsz legközelebb nézz utána normálisan annak, hogy mit is ír a törvény. És ha már (jó régen) tanultál KRESZt akkor nem ártana, ha néha felfrissítenéd a tudásodat, mielőtt ugyan olyan ostobán fogsz viselkedni, mint a kérdező...
#22:
Mielőtt okoskodni kezdesz, jobb lenne ha megtanulnád a KRESZ-t, és nem abba kötnél bele, amibe nem kellene!
Megismétlem magam:
"Járművel az úttesten - az előzés és kikerülés esetét kivéve - annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni."
Ezt nevezik általános jobbra tartási kötelezettségnek, éppen ezért a kerékpáros se mehet a sáv közepén, hanem köteles lehetőség szerint jobbra húzódni!
Szóval mielőtt okoskodni próbálsz legközelebb nézz utána normálisan annak, hogy mit is ír a törvény.
Ne pukkadt honlapokat linkelj, amikor 5 mp rátalálni a teljes jogszabályra, amit már csak értelmezni kell:
Benedict Yossarian
Az a baj, hogy csak linkeled továbbra is az ostobaságodat és nem érted, amit olvasol.
Először belinkelsz nekem egy 5 éve nem érvényben lévő jogszabályt (sicc!), most meg reklamálsz tovább valamin, amit nem tudsz értelmezni és még magyarázod is a hülyeséged...
""Járművel az úttesten - az előzés és kikerülés esetét kivéve - annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni." "
Ez NEM azt jelenti, hogy le kell húzódni a jobb padkára. Pont. Ha nem érted, hogy miért nem azt jelenti, akkor javaslok egy értő olvasást elősegítő programon való részvételt, valamint a jogosítványod sürgős visszaadását valamely kormányablaknál.
Ezt jelenti:
Az egyik a menetirány szerinti BAL oldal, a másik pedig a menetirány szerinti JOBB oldal. Ezt jelenti.
A jobbratartás pedig az "út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben" kell betartani. Tehát ha dzsuvás / úthibás / gallyak belógnak / rosszak az erővonalak az út jobb szélén akkor a leghalálosabb nyugalommal közlekedhet BÁRKI a sáv közepén és egy szava nem lehet senkinek sem.
Ezt kéne felfognod, nem makacsul ragaszkodni a saját ostobaságodhoz és karöltve a többi hülyével pontozgatnod.
"Először belinkelsz nekem egy 5 éve nem érvényben lévő jogszabályt"
Kétlem, hogy nem létezik, hiszen létezik.
Sajnos a magadfajta tapló kerékpáros minden jogszabályt úgy értelmez ahogy akar, hiszen tudja, hogy szinte minden esetben megússza bírág nélkül! (Persze kivéve akkor ha velem találkozik).
Menj csak nyugodtan ott ahol akarsz, de nem feledd a kamion az erősebb, és ha kilapít, akkor mehetsz reklamálni Szent Péterhez, hogy "de az én értelmezésemben a KRESZ nem ezt írta"!
A szoros jobbratartásról szóló szabályból 2010-ben kikerült a kerékpár. Mint látszik, jó okkal... ERgo abban a formában már 5 éve nem érvényes.
Másrészz az valahol jelzi a magyar közlekedés színvonalát, hogy mindenki a kerékpárosokon kéri számon a KRESZt, ám amikor az említett kerékpros tisztában van vele és aszerint közlekedik, akkor az a válasz, hogy ne a szabállyal foglalkozzon, mert ő fog rosszul járni, ha találkozik egy, a szabályokat nem ismerő vagy azokat leszaró autóvezetővel. Most akkor szabályos legyen, vagy ne? Jó lenne má eldönteni és következetesen ragaszkodni hozzá...
"Tisztelt kérdező! A legutóbbi kreszmódosításban kikerült az a rész, amely a bringást arra kötelezné, hogy az út szélén haladjon. A jobbra tartás nem azonos azzal, hogy centikre a padkától kell menni."
'Tisztelt' buta p@cs! A KRESZ-módosításból csak a "SZOROSAN" szó került ki. Ez nem azt jelenti , hogy tötyöghet a sáv közepén.
Értsd: Nem mehet a sáv közepén, nem tarthatja fel az autósokat!
"Az elmúlt 24 órában itt már el lettem küldve melegebb éghajlatra, mert osztrákokkal, németekkel példálóztam.
S bizony-bizony, ők türelmesen gurulnak a szabálytalan bringás mögött, ha biztonságosan előzni nem tud.
Náluk pedig a biztonságos előzés kerekes esetében azt jelenti, hogy teljesen átmegy a másik sávbA"
Pápua Új- Guineában meg megeszik az embereket is.
DE hogy jön ez ide te sérült?
Na akkor az összes szellemileg visszamaradott Kresz- professzornak:
" A menetirány szerinti jobb oldalon, JOBBRA TARTVA KELL haladnia ... a forgalmat nem akadályozhatja."
Kikerült a szabályból a SZOROSAN szó, azért hogy szerencsétlen bringásnak ne kelljen minden csatorna-lefolyóba belehajtania.
Az ostobának aki a lassú járművel próbált "érvelni" :
Az hogy megy egy traktor szabályosan az úton 5km/ó sebességgel nem összehasonlítható azzal, hogy egy kis pökhendi majom bringás az út közepén feltartja a forgalmat, mert így akarja megbosszulni, hogy nincs pénze autóra, vagy csak pusztán kicsi a micsodája stb.
Továbbá kerékpárosnak lakott területen kívül TILOS A FŐÚTRÓL BALRA KANYARODNI!
Ha kikerülés közben így elgázolod, akkor te nem mész börtönbe (pláne nem 3 évre) ő viszont a temetőbe vagy a rokkantak házába igen. Főleg ha neked is van kamerafelvételed, amivel bizonyítani tudod.
Továbbá ne aggódj ha a kis nyomi feltesz a youtube-ra, annyi a dolgod hogy jelentsd fel érte, ugyanis ezt nem teheti meg. Klassz dolog, mert legombolhatsz tőle egy jó kis összeget ha polgári perre viszed a dolgot egy jó ügyvéddel. Ezek nincstelen kis fszok, ( azért viselkednek így, meg járnak bicajjal) tehát jó eséllyel lőttek a bicajának is ,mert az lehet a legkomolyabb vagyontárgya.
ÉS amelyik kis búzatermelő most azzal kezdene jönni, hogy milyen sokba kerül a bringája meg a ruhája, tájékoztatásul közlöm, hogy valószínűleg az autómon a 4 kerék többen van.
Teljesen igazatok van, egyébként ha legközelebb odajön ugatni, verd csak szájba nyugodtan. Meglátod rögtön milyen kisfiú lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!