Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi a véleményetek a fedélzeti...

Mi a véleményetek a fedélzeti kameráról?

Figyelt kérdés

Nekem megtetszett az ötlet, nem is feltétlen amiatt,hogy majd bizonyítom vele, ha baleset ér (nem is tudom,hogy elfogadják e egyáltalán), először is úgy jutott eszembe,hogy 5 éve is csináltam egy ilyen felvételt, és azt néztem vissza nemrég, nagyon sokat változott a város azóta, igazán nosztalgikus volt visszanézni 5 év távlatában is, hát ha még 20 év eltelik.

Újabban pedig 5-10 alkalommal csináltam hasonló felvételeket, és így is vannak benne érdekes jelenetek, például dupla záróvonalon keresztül előző autós, egy koccanás, de még egy majdnem gyalogosgázolás is akad, ezek persze önmagukban kevesek, vagy inkább mindennaposak azok számára akik vezetnek, de majd egyszer ha több ilyen összegyűlik akkor csokorba szedve tanulságos lehet mások számára is.

2015. máj. 8. 15:37
 1/7 dirtboy ***** válasza:

/de majd egyszer ha több ilyen összegyűlik akkor csokorba szedve tanulságos lehet mások számára is./

ébresztő,a youtube tele van ilyen videókkal

2015. máj. 8. 16:06
 2/7 A kérdező kommentje:

Tudom, ezért nem töltöm fel még egy jó darabig mert elég gyenge lenne ez a 3 eset.

Magyarországon készültekből viszont kevés van, és egyébként nem válaszoltál a kérdésre.

2015. máj. 8. 16:20
 3/7 Koaxk Ábel ***** válasza:

A fedélzeti kamerával önmagában semmi bajom nincs.

Viszont, remélem nem akarsz vele majd önkéntes rendőrködni...

Így is elég hülye van az országban, ha arra kell a kamera, hogy a többi közlekedő vélt vagy valós baklövéseiről beszámolj, akkor inkább ne tedd!!!

2015. máj. 8. 16:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagyon hasznos felvételeket lehet csinálni vele. Balesetkor ,90 %- a a vétkeseknek hazudozni kezd és hamis tanukat hoz, ezzel nagyban megnehezítik az ügymenetet és hosszas pereskedéssé változtatnak egyértelmű helyzeteket is.
2015. máj. 8. 19:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Én már egy ideje használom. Több veszélyes helyzetet felvettem már, de eddig szerencsére még nem volt szükségem rá bizonyítékképpen. Szerintem érdemes berakni. Hátránya van, ha szabálytalankodsz, azt is felveszi.
2015. máj. 9. 23:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Én lassan kötelezővé tenném. Egy olyan borzasztó balesetnél mint az ikerbabakocsi gázolás például csak akkor lehet tudni a tényleges igazságot, ha felveszi a kamera. Anélkül egyszerűen attól függ az ítélet, hogy kinek hisz a bíró, és ez elég gáz.
2015. máj. 10. 16:12
 7/7 Koaxk Ábel ***** válasza:

6-os válaszolóval részben egyet értek.

Mármint nem lenne baj, ha tényleg ez széria felszereltség lenne, viszont....

Az a gyanúm, hogy sokan inkább visszaélnének vele.

Azaz sok unatkozó, vagy rosszindulatú ember kifejezetten arra használná, hogy vagy figyeli a szabálytalankodókat, sőőőt megkockáztatom, hogy lenne olyan aki szándékosan provokálna ki szabálytalan szituációkat, csak hogy felvehesse.

Itt viszont felmerül a kérdés, mikortól, és milyen formában jogos ezen felvételek felhasználása?

2015. máj. 10. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!