Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Pontosan miből áll a GKI...

Pontosan miből áll a GKI tanfolyam és a vizsga?

Figyelt kérdés
Most tettem le a C-s jogosítványt, a következő állomás a GKI lesz. Sajnos a neten összevissza írnak mindenfélét, így nem tudom mi a valós. Elsősorban azoktól kérdezném, akik már letették ezt a vizsgát. Meddig tart a tanfolyam? Mennyi elméletet kell megtanulni? Pontosan hogy néz ki egy ilyen vizsga, miket kell csinálni? Mennyire szigorúak? Nektek hányadikra sikerült?

2015. ápr. 29. 12:15
 1/3 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Ment minden elsőre.

4 hosszú napon tartották a tanfolyamot, az elsőn majdnem sírtam hogy milyen gyökérségek vannak ès meg az oktató is csak a legépelt jegyzetet tudja elolvasni.

Van 3×25 kérdèses teszt. Sok sok gyökérséggel, 15-20ra tanulás nélkül tudsz válaszolni (segít a kreszben tanultak is).

Van egy hosszú kifejtős rész, kb 10 kérdéssel. Van ahol felsorolás szerű válasz kell, van ahova regény (mint egy sulis TZ). Pl: Mucsaröcsöge alsóról Felsőgalambpusztára mész, melyik úton mennél? Van egy nagy térkép ès kiböngészed. (Debrecent, Szegedet, Szombathelyt csak megtalálod...).

Lesz egy szimuláció. Beülsz egy szimulátor mögé, felgyorsítasz 30-40re, leesik egy doboz, kikerülöd. Kb 2 perc és egy vicc.

Mèsz egy tesztkört egy 7,5t-vel, pont mint a vizsga, csak nem írsz tachográfot. Mindent ugyan úgy csinálsz mint forgalmi vizsgán (körbesétálsz, lámpázgatsz, légnyomás, tömítettség, fékpróba).

2015. ápr. 29. 12:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Lehet a teszben sok gyökérség van, de annak a sok gyökérségnek a nem tudása néha néha százezrekbe kerül egy kontrollnál.

Mennyi elméletet kell tanulni? Nem olyan vészesen sok. viszont mindet meg kell tanulni. Alkalmazni csak úgy fogod tudni, ha tudod.

A vezetés,kifejtős rész, szimulátor az komolytalan, viszont az elméleti tudásnak keményen meg kell lennie. Nagyon sok sofőr van, aki alap dolgokkal nincs tisztában, akkor megy a pofatépés, amikor befigyel egy 4-800 000-res csekk.

2015. ápr. 29. 19:54
 3/3 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Természetesen vannak fontos dolgok IS. Pl a tachográf.

De az, hogy egy sofőrnek hányszor kell ennie, reggelire, vacsorára mit egyen? Na szerintem nem dől össze a világ, ha reggelire pizzát eszel és vacsorára felvágottat.

2015. ápr. 29. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!