Jogosítványt szeretnék, szegedi vagyok! Van egy olyan megbízható hely Szegeden, ahol rendesen felkészítik az embert?
Sajnos nem szegedi vagyok így autó iskolát nem tudok ajánlani..
… „És kiabálnak az oktatók!”
Elvileg nem azért van az oktató, hogy kiabáljon, hanem arra, hogy ha valamit rosszul csinálsz, akkor kijavítson, segítsen és megtanítson vezetni.
„Több ismerősömtől is hallottam hogy nagyon átvágják az embert sok helyen és szándékosan buktatnak hogy minél több órát vegyen meg a tanuló!”
Az oktató nem buktathat meg, csak a vizsga biztos és az is csak a vizsgán.
EZ nem így megy, ha tudsz vezetni és nem követsz el semmilyen hibát, akkor átmész a vizsgán, ha valami orbitálisan nagy hibát csinálsz, akkor rögtön félre állítanak, és az azt jelenti, hogy megbuktál, és ahányszor megbuksz, annyiszor fizeted ki a pótvizsga díjat (11.000Ft)
Nagyon ritka az olyan oktató, aki nem emeli fel a hangját olyankor, ha a tanuló olyan hibát csinál sorozatban, amit már nem lenne szabad.
Ez nem azt jelenti, hogy állandóan kiabál ok nélkül is, - vannak olyanok, de azokat kerülni kell - viszont el kell tőle fogadni, ha okkal emelte fel a hangját.
Nem Szegeden tanultam, de az én oktatóm sem volt halk szavú, ha hülyeséget csináltam, ugyanakkor nem volt haragtartó, bármikor meg tudtuk beszélni a problémákat.
Azt ios elárulta, sok éves tapasztalattal a háta mögött, az a véleménye, hogy igenis, ahol szükségét érzi keményen kell bánni a tanulóval, az sokkal hamarabb megtanulja, hogy milyen hülyeséget nem szabad csinálni, az "ejnye-bejnye" kevés.
Nem harag van a háttérben, hanem felelősség, egyedül vezetni csak felelősségtudattal lehet, kezdetben nincs semmilyen elvárás a tanulóval szemben, de később egyre bonyolultabb közlekedési helyzetekből is elvárja, hogy azt a tanuló oldja meg - ott van, segít, ha kell, de vizsgázni csak úgy érdemes menni, ha képes egyedül helyesen cselekedni...
A lehúzásra menő legendák olyan oktatóknál kaphatnak értelmet, akiknek kevés a tanuló a sok idejükhöz képest.
Azok az oktatók, akiknél várólista van, miért nyújtanák fölöslegesen azok tanulóidejét, akiknek már nem tudnak többet tanítani? - más kérdés, ha a tanuló még nincs felkészülve a vizsgára, de mégis vizsgázni szeretne: valószínűleg meg fog bukni, s olyankor előszeretettel hangoztatják, hogy az oktató, a vizsgabiztos volt a hülye.
Igen,helytelenül írtam....a vizsgabiztos buktatja meg az embereket!
A barátnőmnek 500e.be került mire levizsgázott, úgy hogy mire rájött a turpisságokra!Otthagyta a Szegedi iskolát és átment vásárhelyre és ott azt mondták hogy ő tud vezetni,és ott elsőre á is ment!
Szóval akkor pont az ilyen lehúzós helyeket szeretém elkerülni! Ha van tuti tipp azt szívesen fogadnám!
Én az ATI-ban vizsgáztam le pár hete, 150 ezer forint volt a vége, bár nekem jól ment és nem bénáztam mint jó pár ismerősöm. Igazából ezen is múlik. Elég nehéz a forgalmi vizsga, mert azért 50 percen át hibátlanul vezetni, úgy, hogy minden mozdulatodat nézik az nem egyszerű..
Tehát ATI-t tudom ajánlani.. ráadásul 3000 ft az óradíj náluk, míg több helyen akár 3500 Ft is van, és azért ez nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!