HELP! Nagy valószínűséggel megtaláltam a lopott kerékpáromat a jófogás.hu-n! Mit tegyek?
Jogilag az hogy te azt állítod hogy "emlékszem, itt, meg itt meg volt karcolva" nem bizonyít semmit. Van róla valami papírod, valami ami alapján azonosítani lehet?
Ha bárki random odamenne X kerékpárhoz azzal a szöveggel hogy "ez az enyém, mert itt meg volt karcolva" és ez elég lenne, akkor kb mindenki ezt játszaná és így jutna bringához.
Mindenképpen értesítsd a rendőrséget, mivel az oldal üzemeltetője csak a hatóságoknak adhatja ki a hirdető adatait. Ezen kívül írj az üzemeltetőnek is, hogy elmenthessék az esetlegesen önmagától törlődő adatokat (pl. ha törli az eladó a profilját).
A kerékpárnak lehetnek esetleg olyan egyedi azonosító jegyei, amelyek a fényképen nem látszanak, így akár bizonyítani is tudod, hogy a tulajdonodról van szó. Bár persze a legjobb az, ha lopás után azonnal feljelentést teszel...
Azért ha tud rajta konkrét ismertető jelet, azért elhiszi a rendőr, hogy az övé. Ha részletesen tud minden karcot, mindent róla.
Meg mutasson a tolvaj adásvételit róla.
Már beszéltem a rendőrökkel. Azt mondták, menjek be délután. De hétvégén nem leszek itthon, attól tartok, addig eladják, úgyhogy nem tudom, hova menjek.
Az a másik, hogy az ismertetőjelek, amiket adtam, nem elég részletesek. Mondtam neki, hogy mik voltak rajta, de azokat leszedték. A váz az egyetlen, amin nem tudnak változtatni, és látom rajta, hogy ugyanott vannak karcolások, ahol az enyémen voltak. Mindenképp akarok találkozni az eladóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!