A körforgalomba való behajtásnak van egyéb kritériuma az elsőbbségadáson kívül?
A sógoromat ma feljelentették a rendőrök, ugyanis a körforgalomba olyan 50-60-al hajtott be (nem jött senki) és egyenesen indexelve kihajtott, tehát át ment rajta egyenesen (széles körforgalom,minimálisan kellett csak kormányozni)
Már a behajtáskor felkapcsolta az indexet, és ahol ki mentünk ott egy rendőrautó várta a behajtást, de rögtön utánunk fordult és azt sérelmezték,hogy így nem lehet a körforgalomba behajtani, először azt mondták,hogy nem adott elsőbbséget, és ők látták,hogy nem jön senki de ez a szerencse volt és nem győződött meg arról,hogy valóban szabad e neki az út.
A sógorom pedig nem fogadta el a bírságot így feljelentették.
Én nem tudom,hogy igaza van e, nem tudok róla,hogy az elsőbbségadáson kívül kell e még valamit tenni, de ha jól emlékszem egy ismerősömet "körforgalomba való berombolásért" buktatták meg a vizsgáján.
(A sógoromnak mindegy mi lesz neki van pénze fizetni...)
De én azért kíváncsi lennék.
Igaza volt, 60-nál nehéz lenne elsőbbséget adni. Szerencséje volt. Olyan nincs, hogy jól belátható út, mert, aki vezet, az tudja, hogy bárhonnan jöhet egy bringás, motoros, autós. Hiába az elöző pillanatban még nem volt ott.
Az ilyen emberek előbb-utóbb párjukra akadnak, és valaki meghal a kereszteződésben. Ilyenkor jobb nem mellette ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!