Körforgalomba való be illetve kihajtás esetén mikor kell irányjelzőt felkapcsolni?
behajtáskor nem kell (de nem is ez volt a kérdésed, bár sokan azért teszik ki, mert behajtanak, ezzel félrevezetve a többieket)
ha az elsőn el fogom hagyni a körforgalmat, akkor a körforgalom, és az adott forgalom méretétől függ, hogy mikor rakom ki: ha kicsi a körforgalom, akkor már behajtáskor kirakom (én minden reggel-este egy ilyen apróságon megyek át), ugyanis szinte azonnal kihajtok behajtás után ... ha messze van az első kihajtó ág (tehát mondjuk messzebb 15 méternél), valamint lassú a forgalom is - sok kocsi - akkor bent a körforgalomban rakom csak ki
Engem úgy tanitott az oktató, szerintem nagyon helyesen, hogy már a körforgalom előtt jelezzek, persze kivéve, ha egyenesen haladnék tovább (mondjuk a 2-dik kijáraton).
Tehát ha az elsőn kimegyek jobbra, akkor végig jelzek jobbra.
Ha egyenesen megyek, mondjuk a második kijáraton, akkor csak elhagyáskor villantok párat jobbra.
Ha balra megyek (mondjuk harmadik kijárat), akkor már előre jelzek balra, a körforgalomban is, csak elhagyáskor jelzek néhányat jobbra.
Amúgy az is elfogadott, amit előttem irtak, de szerintem ezzel jelzed a többi autósnak legjobban a szándékodat.
A vizsgáztatókkal azonban vigyázni kell, mert ők is nem mindig ugyanazokat a nézeteket valják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!