Az lenne a kerdesem hogy a kerekparral lehet e menni jardan? En azt hallottam hogyha nem alkalmas a kozut akkor 5 km\oraval haladhat a jardan a biciklis
Figyelt kérdés
2015. márc. 17. 21:16
2/9 anonim válasza:
Lehet, de nem mindig szabad!
"En azt hallottam hogyha nem alkalmas a kozut akkor 5 km\oraval haladhat a jardan a biciklis"
Igen, de pl. a nagy forgalom még nem indok a járda használatára! Igazából akkor nem alkalmas az úttest a kerékpáros közlekedésre, ha konkrétan járhatatlan!
3/9 anonim válasza:
#2 vagy ha kint van ez a tábla: [link]
4/9 anonim válasza:
#3:
Igen, de csak tolva a kerékpárt!
Egy tiltás esetén engedi meg a KRESZ, hogy a jó minőségű úttest helyett a járdán közlekedjen a kerékpáros, ha az út főútvonal, és a biciklis még nem töltötte be a 12. életévét!
No és akkor is max. 10 km/h sebességgel a gyalogosok zavarása nélkül...
5/9 anonim válasza:
A járhatatlan út nem arra vonatkozik, hogy tilos behajtani.
6/9 anonim válasza:
#5 akkor arra, hogy olyan rossz minőségű? Az kocsival is járhatatlan.
8/9 anonim válasza:
Na mégis mi a fa**ért lettem leszavazva? Akkor menjetek a járdán harminccal parasztok, remélem oldalba kapnak a zebrán...
9/9 anonim válasza:
Én már lesz@rom, úttesten nem egyszer az autósok dudálnak le, biciklisávban meg tömegestől meg családostúl sétálgatnak gyalogosok nem győznek győzünk csengetni, ráadásul nincs biciklisoktatás, nem kötelességünk tisztában lenni vele, ezek miatt sz@rom le, megyek én járdán is ha nekem azon jobban tetszik. Punktum
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!