Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A Taxik miért nem tartják be...

A Taxik miért nem tartják be az 50-es szabályt? (Többi lent)

Figyelt kérdés
80-100-al is hajthatnak a Taxik bírság nélkül? (városon belül) És a biztonsági övet sem kapcsolják be soha. Őnekik mindent szabad büntetés nélkül?

2015. márc. 9. 15:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Attól függ hová megy a taxis. Mert ha csak gurulóban van és nem címre megy nagyon is betartja. trafipax meg őket is lefényképezi, csak mondjuk tudják hol vannak a sünök, egyből leadják a drótot egymásnak.
2015. márc. 11. 13:39
 12/20 A kérdező kommentje:

50-es utakon mennek városban 80-100-al. A záróvonalat is átlépve megfordulnak. De a közlekedési ellenőrzéskor a zsaruk nem nagyon állitják meg őket.

És miért nem kötelező a biztonsági öv ha személyt szállítanak? (Nem hinném, hogy állatot szállítanának) Ugyanúgy tudnak ők is balesetet okozni.

2015. márc. 11. 20:32
 13/20 anonim ***** válasza:
26%

Tudod, mi a baj veled?

Egyrészt általánosítasz, másrészt nem látsz messzebb az orrodnál - de ahelyett, hogy kérdeznél, rögtön ítélkezel.

Az általánosításról: lehet, hogy láttál egy taxist, aki állat módjára közlekedett. Vagy kettőt, vagy hármat. De rajtuk kívül van még párezer, aki normálisan közlekedik. Kimondottan visszataszító pár ember alapján az összeset elítélni. Tudod, ez pont olyan, mintha azt mondanám, hogy láttam két prostit, mindkettő kékszemű volt, tehát az összes kékszemű nő prostituált. Marhaság.

A gondolkodásról: A taxis nem azért nem köteles bekapcsolni az övet, mert őt nem érheti baleset, hanem azért, mert fokozott veszélynek van kitéve. Ha megtámadják, így könnyebben tudja menteni az életét. Az ő döntésére bízza a jogalkotó, hogy HA UTAST SZÁLLÍT, akkor a balesettől fél-e jobban vagy a támadástól.

2015. márc. 11. 20:38
 14/20 A kérdező kommentje:
Igen erre gondoltam én, hogy a támadás miatt hamarabb tud kimenekülni a kocsiból. Nem általánosítok. De az összes annyival megy amennyivel akar, ők védettek büntetés szempontjából.
2015. márc. 11. 21:16
 15/20 anonim ***** válasza:

"Igen erre gondoltam én, hogy a támadás miatt hamarabb tud kimenekülni a kocsiból."

Akkor mi a probléma, miért hisztizel, mit hordasz itt össze balesetről?

"Nem általánosítok."

De.

"De az összes annyival megy amennyivel akar, ők védettek büntetés szempontjából."

Ez nettó baromság, egyszerűen nem igaz.

2015. márc. 12. 02:15
 16/20 Dolores55 válasza:
Nem szabad mindent, de rutinosabbak lehetnek nálunk.
2015. márc. 16. 14:18
 17/20 anonim válasza:
Mert rohadt f..as.zo.pó köcsög mocsadék az összes, akik azt hiszik, hogy nekik mindent lehet. Azt még van aki védi őket, hogy "jaj, nem keresnek". Jó sokat dolgoztam egy (állítólag) színvonalas, jó nevű taxitársaságnál, onnan van a tapasztalat. Az általánosításról annyit, hogy ha 100-ból 99-re igaz, akkor nyugodtan lehet általánosítani. De hogy mindenki nyugodt legyen: Tisztelet a kivételnek.
2015. márc. 22. 11:07
 18/20 anonim ***** válasza:
Vegitaéssongoku, ezek szerint te is egy "rohadt f..as.zo.pó köcsög mocsadék" vagy, ugye? Már ha a te logikádat követem.
2015. márc. 22. 14:00
 19/20 anonim válasza:
Nem taxisként dolgoztam ott, velük dolgoztam.
2015. márc. 22. 14:24
 20/20 Roxymatic válasza:
73%
én taxizom...évente tuti fizetek 2-3 bírságot sajnos,de ez van...sok a 30-as értelmetlen tábla és természetesen "lesik"
2015. ápr. 18. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!