A Taxik miért nem tartják be az 50-es szabályt? (Többi lent)
50-es utakon mennek városban 80-100-al. A záróvonalat is átlépve megfordulnak. De a közlekedési ellenőrzéskor a zsaruk nem nagyon állitják meg őket.
És miért nem kötelező a biztonsági öv ha személyt szállítanak? (Nem hinném, hogy állatot szállítanának) Ugyanúgy tudnak ők is balesetet okozni.
Tudod, mi a baj veled?
Egyrészt általánosítasz, másrészt nem látsz messzebb az orrodnál - de ahelyett, hogy kérdeznél, rögtön ítélkezel.
Az általánosításról: lehet, hogy láttál egy taxist, aki állat módjára közlekedett. Vagy kettőt, vagy hármat. De rajtuk kívül van még párezer, aki normálisan közlekedik. Kimondottan visszataszító pár ember alapján az összeset elítélni. Tudod, ez pont olyan, mintha azt mondanám, hogy láttam két prostit, mindkettő kékszemű volt, tehát az összes kékszemű nő prostituált. Marhaság.
A gondolkodásról: A taxis nem azért nem köteles bekapcsolni az övet, mert őt nem érheti baleset, hanem azért, mert fokozott veszélynek van kitéve. Ha megtámadják, így könnyebben tudja menteni az életét. Az ő döntésére bízza a jogalkotó, hogy HA UTAST SZÁLLÍT, akkor a balesettől fél-e jobban vagy a támadástól.
"Igen erre gondoltam én, hogy a támadás miatt hamarabb tud kimenekülni a kocsiból."
Akkor mi a probléma, miért hisztizel, mit hordasz itt össze balesetről?
"Nem általánosítok."
De.
"De az összes annyival megy amennyivel akar, ők védettek büntetés szempontjából."
Ez nettó baromság, egyszerűen nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!