A Taxik miért nem tartják be az 50-es szabályt? (Többi lent)
Azért nem tartják be az ötvenet, amiért a többi autós sem.
Az övet pedig nem kötelező használniuk, ha utast visznek.
Biztonsági övet nem kell bekapcsolnia, ha utassal van. A 100-as erős túlzás. Dinamikusabban szoktak menni, de olyan nagyon nem lógnak ki az átlagból. A futott kilométerhez viszonyított baleseti statisztikájuk is jó.
Azért nem tartják be a szabályokat, mert akkor nem keresnek. A másik pedig az, hogy ha a diszpécser azt mondja, 15 perc múlva ott van a kocsi, valóságban pedig 9 percre megérkezik, az utas tombol, hogy 40 percre vár, s hogy nyomja neki, mert baj lesz.
Én nem örülök neki, mert hiába kisebb eséllyel rontanak el valamit a taxisok (jobb a baleseti statisztikájuk) - ha egyszer mégis elbåsznak valamit, akkor a fizika törvényei rájuk is ugyanúgy vonatkoznak, mint a többi autósra. Egy 60-nal haladó taxinak ugyanannyival hosszabb a fékútja egy 50-nel haladó taxihoz képest, mint egy 60-nal haladó más személygépkocsinak egy 50-nel haladó személyautóhoz képest.
Pár kérdéssel lejjebb már ki lett fejtve, hogy van egy látens érdekközösség a bűnüldöző szervek és a taxisok között,így az automata traffipaxok elterjedéséig valóban tapasztalható némi (de nem teljes) kivételezés.
Nekem egyszer már akkor kelett sz_rni, amikor vártunk a taxira. A taxis megjött, olyan szépen betartotta az 50-et mindenhol, (emiatt is kaptunk párszor pirosat) hogy azt hittem ott csinálok be! Akkor szagolhatta volna. Pedig utaltam rá 2X is, hogy egyre jobban kell mennem wc-re de mintha a falnak beszéltem volna.
A Csömöri útról mentünk a Lehet tér közelébe.
Ha nyomta volna neki rendesen (hogy be ne sz_rjak) még borravalót is kapott volna!
"A rendőrség ha kiáll Traffipaxozni, sosem állít meg 1 taxist sem."
Mást sem állítanak meg, csak küldik a csekket!
Nem írtál várost, tehát Butapest, ott pedig eleve sok főúton megemelt sebességhatárok vannak, gyakori a 70 km/h (pl. Váci út, Hungária körgyűrű), de az M3 kivezetőjén már 80 a megengedett.
Az Árpád hídon pedig én is 100-zal járok pedig nem vagyok taxis, de ott az az ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!