Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha rendőrt hívunk kijöhettem...

Ha rendőrt hívunk kijöhettem volna rosszul is?

Figyelt kérdés

Körforgalomban mentem és egy autós lassítás nélkül behajtott én meg nekimentem.

Idáig tiszta a helyzet, csakhogy részemről kiegészíteném annyival a történetet,hogy 3-asban volt a váltó, magyarán mondhatjuk,hogy lendületesen mentem, (körforgalomban 2-esben szoktam) ezen túl pedig a körforgalom közepén lévő szobrot néztem így csak a szemem sarkából láttam az érkező autót és majdhogynem fékezés nélkül mentem neki a bal első keréktáján.

Tudom,hogy elsőbbségem volt, de úgy érzem,hogy ha figyelek és a szokásos módon használom a körforgalmat akkor el is tudom kerülni a balesetet.

A másik autó szerintem nem tudott lábon elmenni (ahogy láttam deformálódott a kerék), az enyém kevésbé sérült, korábban egy karcolás sem volt rajta így ilyen szempontból is bosszant a dolog, de így utólagosan azért megkérdezem,hogy ha nem ismeri el a másik,hogy ő volt a hibás és rendőrt hívunk akkor lehetséges lett volna,hogy nem jövök ki olyan jól a dologból?

2015. febr. 18. 17:02
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

1)A kresz-ben le van irva hogy vezetés közben arra kell figyelni,nem szobrokat nézegetni!

2)senkit nem érdekel hogy te hanyasban mentél,vagy hanyasba szoktál ,meg hogy szerinted 2-esbe haladva te el tudtad volna kerülni a balesetet

3)Aki benn van a körforgalomban annak elsőbbsége van,igy aztán nem te hibáztál....

innentől kezdve nem tudom mi értelme van a HA igy,meg HA úgy kérdéseknek,mert ez az egész innetől már csak fingfűrészelés!Főleg hogy a másik elismerte a hibát....

2015. febr. 18. 17:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a körforgalomban,es elötte nincs sebessegkorlatozas,ezert sehogy sem jöhettel volna ki rosszul a dologbol. A masik autosnak elsobbseget kellett volna adnia.Pont.
2015. febr. 18. 17:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mit gondolsz, a másik miért nem hívott rendőrt?

Mert a rendőr is őt kapta volna el.

2015. febr. 18. 17:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak nem adod írásba a rendőrnek, hogy Lenin elvtárs szobrát nézegetted miközben az orrod piszkáltad akkor nem jártál volna rosszul a rendőrrel sem.
2015. febr. 18. 20:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű hogy nem te voltál a hibás, hacsak nem akarsz vezekelni és nem könyörögsz a rendőrnek hogy hozzon ki vétkesnek ,akkor ő sem ítél máshogy. Mellesleg nem a helyszíni rendőr dönt ,hanem felveszi az adatokat ,és egy benti ügyintéző mondja ki hogy mi merre hány méter.
2015. febr. 18. 21:40
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ez nem ennyire egyértelmű. Ha helyszínelést kér a másik autós, akkor a szaki megállapíthatja a nyomokból később, hogy nem reagáltál azonnal. Ezzel együtt max. megosztott felelősséget lehet elérni még egy jobb ügyvéddel is, szóval emberünknek nyilván nem ért meg ennyit. Én sem erőltettem volna a helyében.
2015. febr. 18. 22:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
utolsó,ezt a mindent(még a kérdésg is)überelő baromságot,hogy nem reagált azonnal,honnan szedted elő......ezzel a megosztott felelősséggel együtt.!??
2015. febr. 19. 07:39
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A kresz nem szabályozza a reakció időket. A bizalmi elvet viszont igen. A körforgalom az a helyzet ahol az esetek 99%-ban tiszta sor az egész.

Pl ha te telefonáltál volna közben, akkor is neked lenne igazad. Más dolog, hogy egy KÜLÖN eljárásban el lehetne téged ítélni miatta.

2015. febr. 19. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!