Ha rendőrt hívunk kijöhettem volna rosszul is?
Körforgalomban mentem és egy autós lassítás nélkül behajtott én meg nekimentem.
Idáig tiszta a helyzet, csakhogy részemről kiegészíteném annyival a történetet,hogy 3-asban volt a váltó, magyarán mondhatjuk,hogy lendületesen mentem, (körforgalomban 2-esben szoktam) ezen túl pedig a körforgalom közepén lévő szobrot néztem így csak a szemem sarkából láttam az érkező autót és majdhogynem fékezés nélkül mentem neki a bal első keréktáján.
Tudom,hogy elsőbbségem volt, de úgy érzem,hogy ha figyelek és a szokásos módon használom a körforgalmat akkor el is tudom kerülni a balesetet.
A másik autó szerintem nem tudott lábon elmenni (ahogy láttam deformálódott a kerék), az enyém kevésbé sérült, korábban egy karcolás sem volt rajta így ilyen szempontból is bosszant a dolog, de így utólagosan azért megkérdezem,hogy ha nem ismeri el a másik,hogy ő volt a hibás és rendőrt hívunk akkor lehetséges lett volna,hogy nem jövök ki olyan jól a dologból?
1)A kresz-ben le van irva hogy vezetés közben arra kell figyelni,nem szobrokat nézegetni!
2)senkit nem érdekel hogy te hanyasban mentél,vagy hanyasba szoktál ,meg hogy szerinted 2-esbe haladva te el tudtad volna kerülni a balesetet
3)Aki benn van a körforgalomban annak elsőbbsége van,igy aztán nem te hibáztál....
innentől kezdve nem tudom mi értelme van a HA igy,meg HA úgy kérdéseknek,mert ez az egész innetől már csak fingfűrészelés!Főleg hogy a másik elismerte a hibát....
Mit gondolsz, a másik miért nem hívott rendőrt?
Mert a rendőr is őt kapta volna el.
A kresz nem szabályozza a reakció időket. A bizalmi elvet viszont igen. A körforgalom az a helyzet ahol az esetek 99%-ban tiszta sor az egész.
Pl ha te telefonáltál volna közben, akkor is neked lenne igazad. Más dolog, hogy egy KÜLÖN eljárásban el lehetne téged ítélni miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!