Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az oroszok miért vezetnek...

Az oroszok miért vezetnek olyan rosszul? Az ő balesetes videóikkal van tele az internet.

Figyelt kérdés
tehát idióták lennének? vagy mindenki vodkát iszik előtte? :D

2014. júl. 12. 02:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%

Inkább azért van sok belőlük a neten, mert nagyon elterjedt a felvevők használata és mindenki mindent felrak a netre.

Bunkó vezetők minden országban léteznek. ( és nem csak sofőrök :-)

2014. júl. 12. 06:44
 2/15 anonim ***** válasza:
75%
Nagy ország, nagy távolságok, olcsó benzin, olcsó vodka, sok baleset. Mindenki igyekszik védeni a saját seggét, többek között kamerával.
2014. júl. 12. 07:33
 3/15 anonim ***** válasza:
94%

Náluk ha jól tudom ha van kamera a kocsiban akkor jelentősen olcsóbb a kötelező biztosítás.

Azért is van több Orosz videó.

2014. júl. 12. 08:06
 4/15 Beviz Elek ***** válasza:

A vezetést két részre kell bontani.

1. Az autó irányítása, kezelése

2. Vezetési kúltúra.

A 2. a béka s gge alatt van náluk, nyomják ész nélkül, erőszakosak, stb.

Az 1. viszont veri a magyar és a nyugati átlagot. Lehet, hogy zúzzák az autókat, de pl akkora hóban, ahol ők előznek, a magyar sofőrök nagyja vagy nem menne az útra vagy feltartana mindenkit a tempójával.

Elég elmenni Erdélybe, számomra az ottani közlekedés tökéletes.

A másik fele pedig: ott sok baleset van a pia miatt (ezt mondjuk elítélem) és mivel sok az autós kamera, van mit a netre tenni. Hidd el, ha Magyarországon 1 hétig minden balesetet felvennének, lenne bőven mit felszórni a netre.

2014. júl. 12. 08:54
 5/15 anonim ***** válasza:

Mert az orosz rendőrség a legkorruptabb európában (bah, szóval keleten), viszont a jogrendszerük elfogadja bizonyítéknak a kamerát, ha a kamera rögzít bizonyos adatokat (pl. pontos dátum, stb...)

Így védik saját magukat az autósok a kamerával.

A biztosításos dolgot már én is hallottam amúgy.

2014. júl. 12. 11:43
 6/15 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom náluk nincs kötelező felelősségbiztosítás, tehát ha baleset van, akkor a kamera felvételei alapján könnyebb kiperelni az okozóból a kártérítést később, ha nincs biztosítása, ami fizetne helyette.

Másrészt pedig erre a rengeteg balesetes videóra jut háromszor annyi "sima" videó, csak az ugye nem érdekes, és azt nem rakja fel senki a netre.

De egyébként ahogy írták, közlekedési kultúrának igencsak híján vannak az oroszok.

Láttam egy videót, egy helyi TV-adó riporterei csináltak egy kandikamerás riportot. Van Moszkvában egy soksávos útszakasz, ahol a nagy dugó miatt a kanyarodni szándékozó autósok rászoktak arra, hogy 100-200 m-rel a kereszteződés előtt felhajtanak a járdára, ott végigmennek a kereszteződésig, majd a gyalogosok zöldjére a zebrán keresztül kanyarodnak el jobbra (!). A riporterek kiraktak a járdára egy nőt egy babakocsival és gyerekkel, hogy ne húzódjon le semmiképpen se a járdán pofátlankodó autósok elől. Volt olyan csávó, aki némi szópárbaj után a nőt félrelökte, megfogta a babakocsit, kirakta az árokpartra, visszaszállt az autójába, és kövér gázzal továbbment. Persze amikor egy tae-kwon-do mestert küldtek, hogy ne térjen ki, és jöttek a keménykedők, az első bekapott forgórúgás után inkább visszatolattak :D

Szóval ritka b*nk*k az orosz autósok.

2014. júl. 12. 11:51
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon erőszakosak és felelőtlenek.
2014. júl. 12. 14:28
 8/15 A kérdező kommentje:
sztem az hülyeség hogy nagy ország stb., hisz a szibéria, meg sok északi rész nem is lakott, vagy nincsenek is utak ott, inkább az európai részen van a legtöbb közlekedés. És szerintem van abban valami hogy olcsó a vodka, meg hogy csak nyomják a gázt, mivel rengeteg baleset történik ott, youtube-n van olyan feltöltő aki havi, vagy akár heti rendszerességgel is csinál baleset-válogatásokat ezekből!!! Én elég sokat járok városba (Szlovákia - Komárno - kb. 60000 lakos) és 5 év alatt alig történt valami baleset - inkább ilyen apró koccanások stb. Tehát szerintem a sok orosz baleset a korrupciónak (pénzért jogsi) illetve az oroszok vezetési kultúrájának (ami egyenlő a nullával) köszönhető. Jah és vodkaaa :)
2014. júl. 12. 16:18
 9/15 anonim ***** válasza:

Persze, de ezeknek a feltöltőknek boldog-boldogtalan elküldi a videóit, ő meg összeszerkesztgeti, az nem mind az övé :D

Még az is lehet, hogy a feltöltő nem is Oroszországban él.

2014. júl. 12. 16:22
 10/15 anonim ***** válasza:
itt sok baleset meg a neten is alig van fenn, nem h a hirekbe, meg ka se divat meg.
2014. júl. 12. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!