A bevásárlóközpontok parkolóiban hogy értelmezitek a kreszt?
Következő a történet. Tegnap mentem kocsival a Tescoba, van az egyenes út, onnan ágazik el merőlegesen a bejárat felé több út, ahonnan merőlegesen lehet parkolni...tehát létra szerűen. Táblák nincsenek.
Megyek az egyenes úton, elém kanyarodik egy autó, épp hogy nem mentem neki. Mondja a csávó hogy "jobbkézszabály van köcsög!". Mondom, ha már ezt nézed akkor nézd azt is hogy egyenrangú kereszteződés, figyelmesen közlekedünk, nem megyünk ki féktávon belül a másik elé.
Elgondolkoztam...valóban a kresz szerit jobbkézszabály működik tábla híján, de mivel parkolóból hajtunk ki, nem hiszem hogy bárkinek ez jutna az eszébe. Mindenki szépen megáll kihajtás előtt, nem is hallottam még soha balesetről. De ez a "jobbkéz szabályos" szitu majdnem balesetet okozott.
Tehát hogy közlekedünk valójában a bevásárló központok tábla nélküli zegzugos parkolóiban? Ki a hibás egy balesetnél?
Az oktatómmal pontosan ezért mentünk be a Tesco parkolóba, hogy megmutassa, a jobbkéz szabály ellenére,. hogyan közlekednek ott...
Külön felhívta a figyelmemet, hogy nagyon jegyezzem meg, ha a vizsgán ide kell jönni, a jobbról érkezőknek elsőbbséget kell adni, akkor is, ha egy jelentéktelen kis zugból jön ki a szélesebb útra, ahol nincs elsőbbségadás tábla kirakva, ott jobbkéz szabály van érvényben, s a Tesco parkoló egy olyan hely, ahol vizsgán könnyen meg lehet bukni...
Hasonló helyek lehetnek lakótelepeken is, hiába közlekedsz egy viszonylag széles úton, és jobbról egy alig kocsi-szélességű, jelentéktelennek tűnő útról érkezik valaki, lehet az biciklis is, ha nincs neki táblája, elsőbbsége van...
Az egy más kérdés, hogy a Tesco parkolóban is úgy közlekednek sokan, hogy az elsőbbség ellenére nem hajtasz ki elé.
Szerintem azért vitázunk már többen, mert nincs tisztázva néhány dolog:
A Tesco parkoló belső útjairól van-e szó -amik egyenrangúak és jobbkezesek,
-vagy a parkolóban levő parkolóhelyről való kiállásról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!