Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen sofőr, milyen hiba...

Milyen sofőr, milyen hiba égeti le a szg. Kuplungját?

Figyelt kérdés
Állítólag én azt csináltam. Néha behúzott kézifékkel közlekedek, néha meg 4.et váltok második helyett. Ettől leég a régi Suzuki kuplungja??

2014. dec. 17. 11:50
 1/9 anonim ***** válasza:

A kuplung tárcsa a barbár vezetés következtében krepálhat be.(éghet le)

Nagy gázzal nagy terheléssel csúsztatod a kuplungot.Pl:emelkedőn megállsz és csúsztatott kuplungal és nagy gázzal tartod meg az autót vagy így indulsz el.

vagy ha nehéz dolgot akarsz vontatni.

2014. dec. 17. 12:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen?! Az jó, mert akkor nem én voltam, csak kikiáltottak bűnbaknak! Én alig adok gázt, mivel automatám volt, ami mindig magától odavágta a nyomatékot...
2014. dec. 17. 12:57
 3/9 anonim ***** válasza:
A kézifékkel való közlekedés nem tett jót neki. És a leirásod alapján úgy gondolom, hogy nem vezethetsz valami profi módon, könnyen előfordulhat, hogy a kuplungot sem normálisan használtad, de ezt ne vedd sértésnek.
2014. dec. 17. 13:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Mit jelent hogy nem normálisan használom a kuplungot? Régebben folyton lefulladtam most már nem... de lehet hogy ahogy mondod nem tett jót a kuplungnak és a Suzukinak gyenge a kuplungja...
2014. dec. 17. 14:53
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem, a Suzukinak nem gyenge a kuplungja.

Önmagában az, hogy kézifékkel mész nem bántja a kuplungot (mást igen). De elég nagy gáz és sok csúsztatás kellett ahhoz, hogy így elindulj (ami viszont már bántja).

Az, hogy 2 helyett 4-esbe rakod szintén nem bánthatja.

Ami igen, az a hosszú csúsztatott kuplung, például indulásnál.

Esetleg menet közben a kuplungon tartod a lábad? mert ha igen, előfordulhat, hogy kicsit lenyomod és folyamatosan csúsztatott kuplunggal haladsz.

2014. dec. 17. 20:04
 6/9 anonim ***** válasza:

mivel automatám volt, ami

mindig magától odavágta a nyomatékot...

micsinyát?

2014. dec. 18. 00:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Gázadás nélkül erővel indult el.
2014. dec. 18. 15:50
 8/9 A kérdező kommentje:
És nem, nem szoktam csusztatni a kuplungot.
2014. dec. 18. 15:51
 9/9 mrtechnikus ***** válasza:
"Gázadás nélkül erővel indult el." Milyen Suzukik vannak manapság?
2015. jan. 3. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!