Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire számítok rossz...

Mennyire számítok rossz vezetőnek?

Figyelt kérdés
Másfél éve van jogsim, az első egy-két hónapba volt pár komolyabb dolgom. Stoptáblát nem vettem figyelembe, kis híján ráfutásos baleset, épphogy csak megálltam a zebra előtt. Viszont mindenki azt mondta, hogy a kocsit műszakilag jól kezelem, és van érzékem hozzá. Kicsit kettős érzésem van, mert csak figyelmetlenségből adódtak ezek, nem azért, mert gyökér vagyok hozzá, másfelől viszont komolyabb balhé is lehetett volna belőle. Érdekelne a véleményetek.
2014. dec. 4. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:
60%

Ha nem tudsz odafigyelni ilyen dolgokra hogy stoptábla, zebra, akkor inkább ne vezess. Egyszer elfogy a szerencséd, és a kamion nem fog elsőbbséget adni ha ő megy a főúton, a babakocsi meg nem tud félreugrani a zebráról.

Pár hónapja elcsaptam egy motorost, mert nem vette észre az elsőbbségadás táblát. Megúszta egy combcsonttöréssel.

2014. dec. 4. 22:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A figyelmetlenséget némileg lehet ellensúlyozni a lassú tempóvaí, egyébként meg a figyelmet lehet fejleszteni, ha a lényegre figyelsz és nem hagyod elterelni a figyelmet lényegtelen külső ingerekkel (pl. telefon, zenehallgatás stb.)
2014. dec. 4. 22:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem reménytelen a helyzet. Nyugodtan vegyél vissza a tempóból, és ne idegeskedj, ha mögötted dudálnak. A legfontosabb az, hogy épségben hazaérjen mindenki, a tempó csak másodlagos. És tényleg jó ötlet, hogy kapcsolj ki mindent, ami zavarhat a koncentrálásban: ne beszélgess, ne rádiózz, ne nézd a nőket.
2014. dec. 5. 09:24
 4/5 anonim ***** válasza:
A rutin meg az évek hozzák meg azt a fajta figyelmet amikor azt se tudod hogy értél el az uticélodig, de minden lényeges közlekedési infót észleltél és veszélyt észrevettél.
2014. dec. 5. 15:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha műszakilag jól kezeled az autót, akkor az nagyon jó, szerintem kis odafigyeléssel simán jó sofőr lehetsz, csak figyeld a tábálákat mindig, ne bambulj el, ennyi.
2014. dec. 5. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!