Most iratkoztam be Kresz-re és nagyon izgulok?
A KRESZ szabályait nem bemagolni kell, hanem megérteni az egésznek a logikáját. Ha ez nem megy, akkor is van esélyed átmenni a vizsgán, de inkább csak veszélyességi tényező leszel az utakon. A célod a maximális pontszám legyen, ne a 65. Az ugyanis lófäsz.
A KRESZ-vizsgán nem fognak feleltetni, ez nem óvoda. Vagyis nem iskola. Itt nincs erőforrás a szóbeliztetésre és a rendszer objektivitását is veszélyeztethetné a szóbeli. A gép előtt ülsz, peregnek a másodpercek és gyorsan kell tudnod alkalmazni a szabályokat, ahogyan élesben is. A gyakorlati vizsgán aztán úgyis kibukik az, ha csak bebifláztad a szabályokat ès nem érted az egésznek a lényegét.
Gyakorolj sokat!
Én csak egy hetet szántam az egészre (azt sem folyamatosan, persze, hisz más dolgom is volt), de 10 perc alatt hibátlan lett:) (Én voltam a leggyorsabb a csoportban:)) Szóval igazán nem nagy ügy... Ne aggódj!
Én így készültem, miután párszor átvettem az összes kérdéscsoportot, és már elég jól ment, és kezdtem élesben a vizsgára koncentrálni:
mindig felírtam magamnak, hogy melyik kérdésnél hibáztam. Amelyik kérdésre háromszor egymás után helyesen válaszoltam, azzal már nem foglalkoztam többet - kivéve közvetlenül a vizsga előtt, amikor mindent újra átnéztem.
Az egész KRESZ-tesztet úgy 3 óra alatt vettem végig (összes kérdés), az utolsó 3 napban minden nap legalább egyszer végigcsináltam az egész könyvet.
Ha most kezdtél el tanfolyamra járni, akkor nyugodj le, ott mindent elmondanak, elmagyaráznak. Figyelj oda, ne linkeskedd el!! Sok időt megspórolsz a későbbiekre nézve, ha nem melegedni és/vagy aludni jársz be a tanfolyamra.
Ne a tesztprogrammal gyakorolj, főleg most az elején ne!!!
A 3 pontos kérdéseket ne azért tudd megoldani, mert felismered a bemagolt jó választ, hanem tudd értelmezni az ábrázolt szituációt, és az előzőleg a tnafolyamon megismert szabályok helyes alkalmazásával MEG FOGSZ TUDNI OLDANI MINDEN feladatot, hibátlanul.
Mindannyiunk érdekében kérlek, hogy ne bemagold a válaszokat! Figyelj oda, és ÉRTSD a szabályokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!