Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nagyon izgulok!?! (Kérdésed...

Nagyon izgulok!?! (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
szeptember 27.-eóén vizsgázok forgalomból. Légyszi lássatok el jótanácsokkal. Az indexet meg néha elfelejtem azt hogyan tudnám kiküszöbölni, hiogy ne történjen meg?
2010. szept. 19. 18:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha elfelejted, kivágnak, mivel megtévesztés közlekedésügyileg, balesetveszélyes. Én anno azon buktam meg forgalmin, hogy az index visszakattant manőverezéskor és nélküle kanyarodtam...ha ezt elfelejted, inkább vegyél több gyakorló órát, az életed is múlhat ezen:|
2010. szept. 19. 18:57
 2/10 anonim ***** válasza:
Index, zebra, tükör...
2010. szept. 19. 19:03
 3/10 anonim ***** válasza:
Én pénteken vizsgáztam és szintén az index maradt le időnként a forgalmi órákon.. fura, de a vizsgán picit izgultam... az elején... onnantól kezdve semmi bajom nem volt... tudtam figyelni mindenre és hibapont nélkül átmentem... Hidd el nem arra mennek a vizsgabiztosok, hogy kivágjanak... nekem a vizsgán, amikor elindultunk közölte, hogy: Fiatalember! Nem tökéletes vezetést várok, csupán biztonságosat... Én itt megnyugodtam. Tipikus példa: Ha a kacsa nem tud úszni akkor nem a víz a hülye. Buszsávokra figyelj és mindig időben kezdj el fékezgetni... Az utolsó órát pedig szánd csak és kizárólag parkolásra nehogy azon bukj meg...
2010. szept. 19. 19:05
 4/10 anonim ***** válasza:

hát ne felejtsd el. egyet elfelejtesz, már meg is húztak.

ha meg tolatnod kell, akkor mindig arra lokd az index kart, amerre a kormanyt tekered.

Ezt rutinon elrontottam de hal Istennek nem huztak meg.

amugy ha latsz ilyeneket...:

[link]

[link]

[link]

...akkor minden esetben kell jelezned, ha nem egyenesen mész tovább. kb ennyi.

2010. szept. 19. 19:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja és még valami... Zebrán nem előzünk... Én forgalmi órákon sokszor kifogtam a bringásokat a zebra előtt...
2010. szept. 19. 19:06
 6/10 anonim ***** válasza:
ha meg kerulsz/elozol ki/meg valamit, akkor > jelzes, tukrok, holt-ter, majd csak ezutan tereked a kormanyt.
2010. szept. 19. 19:07
 7/10 anonim ***** válasza:

egyrészt keresd vissza itt az archívumot, már nagyon sokszor leírtam én is pl. mikre kell figyelni

1: mindig mindent úgy csinálj, mint ahogy gyakoroltatok a vezetésekkor

2: ha nem kell, nem előzünk semmit, senkit, inkább baktatunk a bringás/busz mögött, ezért ugyanis nem buktathatnak meg, ez nem feltartás, max. lúzerség, de inkább legyél lúzer mint bukott vizsgázó :)

3: index: amikor pl. a pirosnál majd balra fogsz kanyarodni, rögtön dobd ki az indexet, így induláskor tuti nem fogod elfelejteni. Én úgy csináltam hogy amikor az oktató mondta hogy itt majd kanyarodjunk jobba, már dobtam is ki az indexet (persze azért ne túl korán)

4: seb. korlátozásokra figyelj, és ne menj túl lassan, mert az is bukó

5: zebra fele közeledve már pillantasz is mindkét szélre, és inkább állj meg, mint ne. A felesleges megállásért max. hibavonalat kapsz, de az nem bukó!

6: nekünk az oktató így tanította: minden oldal irányú mozgást index-szel kell jelezni!

7: ha tudod kérni, olyan időpontra kérd a vizsgát, ami jó. Én 10:50-re kértem, mert sztem az a legideálisabb: még nem, már nem vagyok fáradt :) már nincs reggeli csúcs, még nincs délutáni csúcs. A vizsga napján ne dolgozz, ne tanulj, csak a vizsga legyen beütemezve arra a napra. Az első perctől kezdve nagyon koncentrálj, és a vissza úton is, sokan ott véreznek el. Az induláskor ne felejtsd el a fékpróbát!

Ha valamiben nem vagy biztos (pl beférsz-e még az autó elé) inkább várj, és ne indulj! mert ha beindulsz és nincs időd befejezeni a manővert, azonnal vége a vizsgának.

A jobbkezesekre figyelni, lassítani, láthatóan körülnézni. A VB-k nem annyira genyók mint sokan mondják, egy átlagos képet néznek, hogy ha kiengednek a forgalomba, akkor az menynire rizikós. Ha nagyjából képben vagy, kicsit szőröznek, de simán átengednek.

Sok sikert! Majd írd meg sikerült-e

2010. szept. 19. 20:36
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Hát reggel 8kor vizsgázok xD, de mindenre figyelni fogok. Írni fogok, hogy hogy ment!
2010. szept. 21. 16:19
 9/10 A kérdező kommentje:
Bazz kiment a fejemből a kérdésem, pedig megígértem hogy írok! A vizsgám SIKERÜLT :D úgy minden okést és kösz szépen mégegyszer!
2010. szept. 30. 19:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Gratulálok, én pl rutinon voltam így h ott is vmikor el felejtettem és eszembe jutott nekem is, h mi van ha vizsgán el felejtem de aztán izgalmamba el se felejtettem és minden sikerült :D szóval van ilyen is :D
2010. nov. 10. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!