Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit gondoltok, érdemes még...

Mit gondoltok, érdemes még egy szezont használni ezeket a téligumikat?

Figyelt kérdés

Évente 5-8000 kilométert vezetek, télen főleg városban mozgok az autómmal, néha közút, egyszer-kétszer autópálya.

Az autóm egy 2005-ös VW Passat, a gumik 2006-os gyártásúak.

Terveim szerint idén sem fogom túlzásba vinni az autózást ezzel az autóval, ezért gondoltam, hátha kibír még egy szezont, ám az életkora miatt kérdéses...?

Kép: [link]

2014. okt. 8. 19:15
 1/10 A kérdező kommentje:

[link]

közelebbről, kicsit 'ráncos"

2014. okt. 8. 19:17
 2/10 anonim ***** válasza:
63%

Nyolc évesen közel sincs az eredeti tulajdonságaihoz, de még korai lenne azt mondani, hogy használhatatlan. A ráncosság miatt ne aggódj.

Ha a profilmélység jó (kép alapján nehéz belőni de jónak tűnik), akkor nyugodtan használd.

2014. okt. 8. 20:17
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
A gyártók azt mondják 5-6 éves korukig jók a gumik. Én 8 éves gumit nem tennék fel a kocsira, már megöregedett benne a gumi. És ebből könnyen baleset lehet. Ne a biztonságos közlekedésen akarj spórolni.
2014. okt. 8. 21:48
 4/10 anonim ***** válasza:

A gyártó 6 évig köteles az abroncs használhatóságát szavatolni.

A 8 év még határeset.

Amúgy meg ha megnézed a magyar valóságot, sajnos rengetegen mennek évtized fölötti nyári gumikkal télen.

2014. okt. 8. 22:14
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket. Az az igazság, hogy még ezt az évet anyagi okokból próbálnám kihúzni vele, hóban hanyagolom inkább.
2014. okt. 8. 23:14
 6/10 anonim ***** válasza:

Hóban is nyugndtan használhatod, legnehezebb terep a téliguminak a nyálkás út.

Arra ügyelj még, hogy ha külföldre (pl. Ausztriába) mèsz, akkor nem a " sima", hanem a téli kopásjelzöt nézik.

2014. okt. 9. 06:05
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi! A "sima" még tutira ép, a másikat is megvizsgálom akkor.
2014. okt. 9. 16:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Nyáron is ez van rajta? Akkor felejtsd el. Életveszélyes a használata. Ha nincs pénzed új gumira (nagyon olcsón is lehet már kapni megfelelőt), akkor inkább járj busszal.

Persze mondhatják itt, hogy levegőbe beszélek, de én pont ilyen miatt kötöttem ki az árokban. Hat éves téligumi volt a kocsin. Ez volt mindig rajta, mert keveset lett használva és garázsban tárolva. Télen az első hóesésnél megpróbáltam felállni egy padkára (max 5 fokos dőlése lehetett) és oldalirányban, de lecsúszott róla. Egyenes úton meg enyhe fékezésnél is aktiválódott az ABS. Ilyen szinten nem volt semmi tapadása.

A profilmélység még bőven jó volt, lamellák sem koptak le, de a gumi anyaga elöregedett és elvesztette a tapadását.

2014. okt. 10. 08:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Közelben elmegy, de hosszú komolyabb útra én nem mennék vele.
2014. okt. 13. 01:36
 10/10 A kérdező kommentje:
Végül úgy döntöttem, beruházok egy új szettre - még egy 5-6 évig tervezem használni az autómat minimum, addig pont jó lesz rá az új gumi. Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, ment a zöld kéz.
2014. okt. 13. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!