Ha este bicajozom városban, elég ha elöl-hátul van szilikonlámpa?
Kereskedelmi forgalomba sok mindent lehet hozni, ami eladható, célszerű; eladható, de semmire sem jó; eladható, hasznos, de szabályoknak nem felel meg; eladható, hasznos és előírásszerű is.
Ezek a lámpák az eladható, de semmire sem jó kategória.
Sokan (nem csak bringások, autósok is) azt gondolják, elég, ha ő lát. Városban van világítás, akkor elég csak ilyen jelzés értékű kis lámpácska is. Nem.
Az autós ugyanúgy nem fog észrevenni, mint nélküle. Úgy értem, nem könnyebben. Felesleges rá pénzt kidobni.
Nem én nulláztalak le, én teljesen meg vagyok elégedve a szilikonlámpákkal, én magam is jól látom, ha valaki azzal közlekedik, azon kívül berakhatom a táskámba, nem lopják le , és csak akkor teszem fel, ha kell.
A kérdésemre viszont még mindig nem kaptam választ: nem követek el szabálysértést, ha csak ennyi világításom van?
Minden szuper amit eddig leírtak, viszont a kérdező nem gondolom, hogy csak két szilikon lámpára gondolhatta komolyan, hogy a rendőrök ezért zaklatnák.. ez egy kicsit összetettem helyzet 2 lámpánál.. tehát, hogy a rendőr ne tudjon megbüntetni a következőkre van szükség a kerékpárodra:
a) 2 külön, egymástól függetlenül jól működő fék (első,hátsó)
b) hangjelző berendezéssel, amely csak csengőhangot adhat
c) előre fehér vagy kadmiumsárga fényt adó lámpa
d) hátra piros fényt adó helyzetjelző lámpa
e) elől egy fehér, hátul egy vagy két piros színű prizma
f)legalább az első keréken legalább 2db egymással szembe elhelyezett borostyánsárga színű prizma amely mindkét irányba hat.
lenne még de ezek alapvetőek ha a rendőrtől félsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!