Vasúti sorompójelzést felülbírálhat a rendőr?
Egyáltalán miért tenne ilyet? Ha egy fénysorompó vonat közeledését észleli és lezár, de a vonat bizonyos idő (10-20 perc, nem tudom pontosan) után sem halad át az átjàrón, akkor automatikusan elsötétül, vasutasul "zavarba esik". Erről a szomszédos állomások vagy maga a mozdonyvezető is azonnal tudnak, mert kapnak visszajelentést. Innentől kezdve igazából nincs értelme rendőrt bevetni, mert fokozott óvatossággal a rendőr nélkül is átmehetsz egy sötét fénysorompón. Ahogyan a vonatok is 15 km/h tempóra lassítanak le ilyen helyen.
Meg igazából ki az a rendőr, aki jó szívvel és felelőssége teljes tudatában ráterel valaki az átjáróra úgy, hogy közben tudja, hogy bármikor maximális sebességgel jöhet egy vonat?
A vonatnak mindíg elsőbbsége van, még a villogó mentővel szemben is az átjáróba!
Ez az első amit megtanítanak a mentő sofőrnek!
Volt OMSZ.-os
Stewe
Olyan viszont nincs, hogy a vasuti személyzettel kapcsolatban van a megkülönböztető jelzést használó jármű és onnan tudja pontosan, hogy hol van a vonat?
Amúgy ilyenkor előre szoktak húzni a kocsisor mellett és ha elment a vonat, elsőnek indulnak, nem?
5 dolog van amit senki nem bírálhat felül még kék fénnyel sem:
- Vasúti átjáró (!!!!)
- Szélesség korlátozás
- Magasság korlátozás
- Súly korlátozás
- Rendőri karjelzés
Így a rendőr SEM bírálhatja felül a vasúti átkelőt.
Egyébként én sem értem. Ha mondjuk jól belátható a keresztezés és fölméri a rendőr, hogy nem történhetne baleset, ha áthajt, akkor is meg kell várnia míg a vonat odaér? Nekem ez nem áll össze.
Egy csomó helyen nincs is fénysorompó, ott is az autóvezetőnek magának kell szétnéznie és döntenie, pont egy rendőr ne lenne képes mérlegelni?
Nekem nincs jogsim, csak kérdezem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!