Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vasúti sorompójelzést felülbír...

Vasúti sorompójelzést felülbírálhat a rendőr?

Figyelt kérdés
2014. szept. 13. 21:25
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, én nem akarok egy óráig az átjáróban állni, akkr miért érdekeljen, hogy óránként mennyit közelít?
2014. szept. 13. 23:56
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a 10-es hozzászóló azért írta,mert átérzi a súlyát annak,mikor a Gigant 2500 tonnás szerelvénnyel közelít,s ő is tudja,hogy kb.1000-1500 méter a fékút,és szeretne ő is,mint minden normális ember este egyben hazaérni a családjához.Ezért érdemes körül nézni.A vonat nem fog megállni!
2014. szept. 14. 08:18
 13/31 anonim ***** válasza:

Egyáltalán miért tenne ilyet? Ha egy fénysorompó vonat közeledését észleli és lezár, de a vonat bizonyos idő (10-20 perc, nem tudom pontosan) után sem halad át az átjàrón, akkor automatikusan elsötétül, vasutasul "zavarba esik". Erről a szomszédos állomások vagy maga a mozdonyvezető is azonnal tudnak, mert kapnak visszajelentést. Innentől kezdve igazából nincs értelme rendőrt bevetni, mert fokozott óvatossággal a rendőr nélkül is átmehetsz egy sötét fénysorompón. Ahogyan a vonatok is 15 km/h tempóra lassítanak le ilyen helyen.

Meg igazából ki az a rendőr, aki jó szívvel és felelőssége teljes tudatában ráterel valaki az átjáróra úgy, hogy közben tudja, hogy bármikor maximális sebességgel jöhet egy vonat?

2014. szept. 14. 11:36
 14/31 id. Géber Péter ***** válasza:
46%
Azért jó, ha tudod, hogy a vasúti jelzést csak vasúti egyenruhás forgalomirányító bírálhatja felül, ugyanis ő van tokivokival kapcsolatban a szomszédos állomásokkal és őneki szólnak, hogy engedheti-e a keresztforgalmat, vagy nem!
2014. szept. 15. 10:30
 15/31 bstewe válasza:
64%

A vonatnak mindíg elsőbbsége van, még a villogó mentővel szemben is az átjáróba!

Ez az első amit megtanítanak a mentő sofőrnek!

Volt OMSZ.-os

Stewe

2014. szept. 15. 12:29
 16/31 anonim ***** válasza:

Olyan viszont nincs, hogy a vasuti személyzettel kapcsolatban van a megkülönböztető jelzést használó jármű és onnan tudja pontosan, hogy hol van a vonat?

Amúgy ilyenkor előre szoktak húzni a kocsisor mellett és ha elment a vonat, elsőnek indulnak, nem?

2014. szept. 15. 13:02
 17/31 anonim ***** válasza:
11-re. Attól még, hogy 80 km/ó-val jön egy vonat, neked nem muszáj egy órát várni ám! :D ;) :D
2014. szept. 15. 13:03
 18/31 anonim ***** válasza:
46%

5 dolog van amit senki nem bírálhat felül még kék fénnyel sem:

- Vasúti átjáró (!!!!)

- Szélesség korlátozás

- Magasság korlátozás

- Súly korlátozás

- Rendőri karjelzés

Így a rendőr SEM bírálhatja felül a vasúti átkelőt.

2014. szept. 16. 18:22
 19/31 anonim ***** válasza:
89%
Magnyugodva látom, hogy az előzőoldalon csak 16%-os a válaszom. Maradjon is így, nem akarok a többségi birkanyájra hasonlítani. Nem kell nekem igazat adni, mert van. A rendőr, egyeztetve a vasúti menetirányítással felülbírálhat mindenféle elektromos jelzőberendezést, ami a járművek forgalmára vonatkozik. Ez az egyik tény. Az emberek többsége hülye, ez pedig a másik.
2014. szept. 16. 23:48
 20/31 anonim ***** válasza:

Egyébként én sem értem. Ha mondjuk jól belátható a keresztezés és fölméri a rendőr, hogy nem történhetne baleset, ha áthajt, akkor is meg kell várnia míg a vonat odaér? Nekem ez nem áll össze.

Egy csomó helyen nincs is fénysorompó, ott is az autóvezetőnek magának kell szétnéznie és döntenie, pont egy rendőr ne lenne képes mérlegelni?

Nekem nincs jogsim, csak kérdezem!

2014. szept. 18. 10:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!