Tényleg alkalmatlan vagyok a vezetésre?
Most buktam meg már negyedjére forgalmiból...Nem a tejelés hiánya miatt,hanem mert képrelen vagyok kézi váltóval konkomittánsan figyelni az útra ,szabályokra.A szüleim automata Vw-jét próbáltam tanyákon,és jól ment.Elveszitettem az oktatás díjat?Át kell szvitcseljek automatásra???
19l
Mi nem megy? Nem érzed a kuplungot? Nem tudod hol vannak a sebességek? Sok a két lábadnak a 3 pedál? Két kezednek a kormány meg a váltókar?
Az, hogy manuális váltós kocsin meghúzod parkolásnál a másik kocsit nem jelenti azt, hogy autómatán te szépen leparkolsz.
Ha földes úton tudsz menni autómatával, az nem azt jelenti hogy közlekedni is tudsz vele városban.
Használt autót lehet találni autómatát, nem is keveset, szinte minden autóból találni még magyarországon is.
Viszont ha elbizonytalanodsz, nem neked való a vezetés, itt figyelni kell folyamatosan, és nem csak a saját kocsidra, hanem előre, hátra, jobbra balra, tudnod kell mi történik a közeledben. Nem csak az előre haladásból áll ki a vezetés. És ha ez nem megy, nem véletlen nem engednek át a vizsgán, ott a tömegközlekedés, ott nem veszélyeztetsz másokat.
És nem azt mondom hogy hibátlan vagyok, évente párszor megesik a lefulladás, biztos volt olyan hogyha más nem hárít akkor ottmaradunk, de én is hárítottam már, és nem kell hozzá sok, csak egy picit ne figyelj oda, és kész a baj. Autómatából átültem manuálisba 1 hónap(15000 km) után, aztán betettem sebességbe, elindultam, aztán egyben üvöltött a motor. Tehát vezethetsz akár mennyit, bármikor becsúszhat egy hiba. Édesapám buszsofőr volt, Balesetmentesen, millió kilométerrel ment nyugdíjba, aztán a személyautóval egyszer csak belement az árokba tolatás közben(nyugdíj után pár nappal). Hibázni lehet, olyan nincs aki ne hibázzon, de 45 percet( vagy 1 órát, nem tudom most milyen hosszú a vizsga), azért végig kell tudni vezetni nagy baki nélkül, ha egyszer lefulladsz a kutyát nem érdekli, de ha minden honnan úgy indulsz el akkor gond van.
Először a fejedben kellene rendet rakni, bár ha elmész ötödszörre is vizsgázni, és esetleg megbuksz, úgy is mész PÁV-ra, ott majd eldöntik, hogy alkalmas vagy-e egyáltalán
Ámen.
Tartalak bennetteket updatekkel
Menj automatára, azé a jövő ,a kéziváltós kocsi egy anakronisztikus dinoszaurusz ,és csak a hagyományőrzők meg néhány utcai raccsingolós miatt erőltetik ,de a világ fejlett jómódú fele már szinte csak automata kocsit használ.
A használati tárgyainknak meg kell könnyíteni az életünket és a vezetés fizikálisan legnehezebb és legnehezebben elsajátítható része a váltás és a kuplungolás. Ha nem megy ,akkor is be lehet gyakorolni 5x annyi gyakorlás árán ,de minek? Ha van láncfűrészünk akkor ne baltával vágjunk fát.
Na sziasztok... Nagyon jól ment az első óra
Mivel nem vagyok kezdő,szerdán vizsgázok
Teljesen más,ajánlom mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!