Tényleg alkalmatlan vagyok a vezetésre?
Most buktam meg már negyedjére forgalmiból...Nem a tejelés hiánya miatt,hanem mert képrelen vagyok kézi váltóval konkomittánsan figyelni az útra ,szabályokra.A szüleim automata Vw-jét próbáltam tanyákon,és jól ment.Elveszitettem az oktatás díjat?Át kell szvitcseljek automatásra???
19l
Háááát... Te érzed, hogy valóban mennyire esélytelen a dolog. Szerintem tanulható simán, mert tulajdonképpen nem egy bonyolult dolog manuálist használni.
Elég furcsa nekem, hogy a szabályokra és az útra tudsz figyelni, de a váltásra nem.
Hogyan csinálod, mi benne a baj? Le kell nézned a váltókarra? Nem érzed hol a kuplungpedál?
De ha cserébe el tudod fogadni, hogy csak automatát vezethetsz majd, akkor megpróbálhatsz arra váltani - ugye az automatán vizsgázás ezzel a megkötéssel jár.
Mint ahogy említettem,automatával simán megy
Csak,le kell mondjak a kézi kocsikról..
Gondolom manapság nem nehéz találni használtan automatát
Nem a váltásra nem bírok figyelni hanem együtt a váltásra+szabályok+út...
Vizsgán többstör fulladtam le közppntban is,szaggatva indultunk,.hol majdnem belerohantunk az előttünklévőbe.Ha nem sikerül jövő héten se a vezetés(az új kocsival)veszek egy elektromos biciklit
"Vizsgán többstör fulladtam le közppntban is,szaggatva indultunk,.hol majdnem belerohantunk az előttünklévőbe"
Magyarul nem érzed hol kezd el fogni a kuplung, menni gázzal kellene indulni.
Már kérted, hogy automatával tanulhass ezután vagy érdemes még tanácsot adni?
Mert tulajdonképpen ez egy begyakorolható dolog, ha így vagy vele gondolom a rutinpályán a lejtős feladat se ment.
Igaz kell hozzá egy kéziváltós kocsi aminek az ember nem sajnálja a kuplungját, némi idő meg az hogy ne parázz előre feleslegesen azon hogy nem tudsz váltani...
Mert az automata vezetgetése földutakon nem jelenti azt, hogy olyan jól menne az aszfalton, kocsik között is.
Ez nem szégyen, ugyanis az automata váltó nem luxus, meg nem a fejlettségi szintet mutatja, hanem van olyan ember, aki azt preferálja, és van, aki a manuálist.
Én biztos nem akarnám, hogy csak automatán tudjak vezetni, mert a világ belátható időn belül még mindig tele lesz manuális váltós kocsikkal, jelenleg azok vannak többségben. Én életem során 5-7 kocsit vezettem már, pedig még csak 3 éve van jogsim, és egyik sem volt automata. És az élet bármikor hozhatja úgy, hogy beülj egy manuálisba. Automatát vezetni meg bárki tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!