Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nem merek vezetni, miért?

Nem merek vezetni, miért?

Figyelt kérdés
Augusztus óta van jogsim! Nem is vagyok nagyon béna, még sem merek vezetni! Hogyan győzhetném le a pánikot, ami elfog, ha beülök a kormány mögé?
2010. jan. 10. 22:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
18%
Inkább ne vezess. Minedenkinek jobb lesz. Nekd is, mert úgyis utálod, meg a többi közlekedőnek is, mert egy mazsolával kevesebb.
2010. jan. 10. 22:28
 2/14 anonim ***** válasza:
9%
Pánikbeteg van, menj el pszihológushoz, ad rá gyógyszert.
2010. jan. 10. 22:30
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
Esetleg próbálkozz forgalommentes helyen, földúton, hátha így túl tudod tenni magad ezen a félelmen.Mondjuk nem értem, ha jártál vezetni, és le is vizsgáztál, akkor most mitől hirtelen ez a félelem, akkor nem féltél ??!!Amíg viszont nem győzted le ez a szorongásodat a vezetéssel kapcsolatosan, addig a forgalomba inkább ne menj ki, a saját és a többi közlekedő érdekében....ha sehogy sem tudod túl tenni magad ezen, akkor talán tényleg tanácsos lenne egy szakemberrel megbeszélni a dolgot.
2010. jan. 10. 22:36
 4/14 A kérdező kommentje:
Jó. De senkinek nem volt még olyan félelme, hogy valami baleset, koccanás történik? Csak lelehet győzni valahogy?! Vagy nem?
2010. jan. 10. 22:38
 5/14 A kérdező kommentje:
Hát mikor az oktatóval távolsági vezetésre mentünk, akkor sem mertem 90-el menni, csak 60-al, Ő meg nyomta nekem a gázt! Mondtam neki, ne csinálja, mert félek, és úgy érzem nem tudom uralni az autót! A vizsga előtt azt mondta az oktató, ha nem távolságit húzok, nem lesz baj.Szerencsém volt! Amúgy a tolatás,parkolás, közlekedés mind jól megy. A sebességtől viszont félek. Nem is akartam jogsit, a párom beszélt rá!
2010. jan. 10. 22:42
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi velem is ez volt.Nem megfelelo kocsit vezettem.Vectran tanultam,aztan Astraba ultem otthon.Nem ment a vezetes,panikoltam.Aztan vettem egy kis Marutit es minden megvaltozott!Azota mar egy uj Corsam van es nem felek egyaltalan.Kezd kicsi autoval.
2010. jan. 10. 22:50
 7/14 anonim válasza:
100%
Nincs rutinod és azért félsz ennyire. Viszonylag forgalommentes helyeken vezess sokat, és idóvel el fog múlni ez a fóbia. Rutint szerzel és magabiztosabb leszel. De nem két hét lesz, sokat kell vezetni. Fő a magabiztosság mert anélkül magadra is és másokra is veszélyes vagy az úton.
2010. jan. 10. 23:00
 8/14 anonim ***** válasza:
20%

Ne vezess, én sem teszem, és látod, nem halok bele hogy nem vezetek autót :D

Utálom az autót, az irányítása egy hordó fos, szennyezi a környezetet, benzinre meg kismillió idióta adó címén évente ötször annyit elkérnek, mint amennyit ér az autó. Ha meg baleset történik, jó esélyed van rá hogy zsákban visznek haza...

2010. jan. 10. 23:35
 9/14 anonim válasza:
100%

Nekem mindaddig volt ilyen szorongásom, amíg rá nem kényszerültem, hogy vezessek.

A jogsit rögtön leraktam, amint lehetett, otthoni nyomásra. Tán túl hamar is. Pár nappal múltam 17 éves,mikor már kezemben volt a jogsi. Egyszer sem húztak meg, sajnos.... Tán ha meghúztak volna, többet gyakorolhattam volna és akkor talán magabiztosabb lettem volna. De évekig nem mertem beülni apám kocsijába a volán mögé, mert attól féltem, összetöröm. Évekig fuvaroztattam magam hol az apámmal, majd később a férjemmel. Ám a férjem meghalt, én meg ott maradtam távol a szüleimtől egy kisgyerekkel. Ekkor kényszerültem rá, hogy használjam a kocsit. Rettegtem, hogy valami baj lesz, s vertem a fejem a falba, hogy lehettem ilyen hülye, hogy így, gyerekkel kell megszereznem a rutint. Sőt úgy alakult, hogy Pestre a belvárosba is autóval kellett bejárnom dolgozni. Kb. 1 évbe telt, míg teljesen magabiztossá váltam. Olyannyira, hogy most már kb. 10 éve vezetek és még (lekopogom) semmilyen balesetem nem volt. Sőt! Megelőztem egyet-kettőt.... Most már akkora rutinra tettem szert nőként, hogy aki beül mellém, azt hiszi, külön hobbiból versenyzek valahol. :-D

Fel a fejjel! Én rábeszélnélek, hogy vezess, amennyit csak bírsz! Sőt, minél többet a nagy forgalomban! Mindig egy kicsit könnyebb lesz a következő alkalom az előzőnél! Minél több helyzetbe kerülsz, annál nagyobb lesz a rutinod és magabiztosságod. A félelem annyiban jó, hogy jobban oda fogsz figyelni.

S még egy tanács: sok hülye van az utakon, inkább tehát ne a saját rutintalanságodtól tarts, hanem attól, hogy más keverhet téged balesetbe! Ha figyelsz a körülötted lévő autókra, emberekre, állatokra, sokkal nagyobb esélyed van baleset nélkül megúszi. Sok helyzetet ki lehet előre számítani, mint ahogy sok hülyét is....

Ha vezetsz, erre hamar rá fogsz jönni. :-D

Sok sikert!

2010. jan. 10. 23:55
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem inkább ne vezess, ha tényleg nem mersz vezetni akkor hagyd az egészet, az se neked se másnak nem jó ha stresszelsz vezetés közben, inkább menj busszal vagy kérd meg a párod hogy vigyen el kocsival.
2010. jan. 11. 06:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!