Nem merek vezetni, miért?
Ne vezess, én sem teszem, és látod, nem halok bele hogy nem vezetek autót :D
Utálom az autót, az irányítása egy hordó fos, szennyezi a környezetet, benzinre meg kismillió idióta adó címén évente ötször annyit elkérnek, mint amennyit ér az autó. Ha meg baleset történik, jó esélyed van rá hogy zsákban visznek haza...
Nekem mindaddig volt ilyen szorongásom, amíg rá nem kényszerültem, hogy vezessek.
A jogsit rögtön leraktam, amint lehetett, otthoni nyomásra. Tán túl hamar is. Pár nappal múltam 17 éves,mikor már kezemben volt a jogsi. Egyszer sem húztak meg, sajnos.... Tán ha meghúztak volna, többet gyakorolhattam volna és akkor talán magabiztosabb lettem volna. De évekig nem mertem beülni apám kocsijába a volán mögé, mert attól féltem, összetöröm. Évekig fuvaroztattam magam hol az apámmal, majd később a férjemmel. Ám a férjem meghalt, én meg ott maradtam távol a szüleimtől egy kisgyerekkel. Ekkor kényszerültem rá, hogy használjam a kocsit. Rettegtem, hogy valami baj lesz, s vertem a fejem a falba, hogy lehettem ilyen hülye, hogy így, gyerekkel kell megszereznem a rutint. Sőt úgy alakult, hogy Pestre a belvárosba is autóval kellett bejárnom dolgozni. Kb. 1 évbe telt, míg teljesen magabiztossá váltam. Olyannyira, hogy most már kb. 10 éve vezetek és még (lekopogom) semmilyen balesetem nem volt. Sőt! Megelőztem egyet-kettőt.... Most már akkora rutinra tettem szert nőként, hogy aki beül mellém, azt hiszi, külön hobbiból versenyzek valahol. :-D
Fel a fejjel! Én rábeszélnélek, hogy vezess, amennyit csak bírsz! Sőt, minél többet a nagy forgalomban! Mindig egy kicsit könnyebb lesz a következő alkalom az előzőnél! Minél több helyzetbe kerülsz, annál nagyobb lesz a rutinod és magabiztosságod. A félelem annyiban jó, hogy jobban oda fogsz figyelni.
S még egy tanács: sok hülye van az utakon, inkább tehát ne a saját rutintalanságodtól tarts, hanem attól, hogy más keverhet téged balesetbe! Ha figyelsz a körülötted lévő autókra, emberekre, állatokra, sokkal nagyobb esélyed van baleset nélkül megúszi. Sok helyzetet ki lehet előre számítani, mint ahogy sok hülyét is....
Ha vezetsz, erre hamar rá fogsz jönni. :-D
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!