Ha autópályán elkezdek előzni sok autót kamiont, és beér valaki és villog, hogy menjek előle, akkor satuzzak be két kamion közé?
Nem sok tapasztalatot szereztem eddig autópálya vezetés téren!
De s rokonoknál azt látom, ha elkezdenek mondjuk 10 kamiont előzni 130 as maximum sebesség tempónál, és beér egy autós és a 3 mo után elkezd villogni, hogy menjünk előle, akkor nem satuzik be egyik rokonom se két kamion közé, hanem szépen végig mennek a 10 kamion mellet, aztán mennek vissza jobbra.
Ha az autós mögöttünk aki 150-200 al szeretne menni vagy rágja a kefét, vagx jobbról kielőz(volt már rá példa)
SSzóval kérdezem, ha megyek 130 maximum 140wl a belső sávban előző végig x autót, kamiont, és utol ér egy autós és villog, hogy menjek előle, akkor satuzzak be két kamion, köze, hogy ne idegesítsem, vagy ne idegeskedjek, majd 10 mp után tud ismét 200al menni az illető?
18f
"Bulémiás Makimajom nevű felhasználó válasza:
Őszintén remélem, hogy akik itt pontozgatnak, nem vezetnek járművet. Másodikkal értek leginkább egyet.
Az, aki 140-re gyorsítást javasol, sürgősen adja vissza a jogsiját. "
Hát Majom, nem tudom,én meg tudok tenni 600-700 kilométert egy nap autópályán anélkül hogy ideszaladgálnék kérdezni, hogy a gonosz béjemvések meg akarnak ölni vagy mi van, nem előz meg senki jobbról (még sosem előztek jobbról autópályán), nem kapok sorozatképeket vas megyéből. Azoknak kell visszaadni a jogosítványukat, akik beállnak a belső sávba 130-al,és alanyi joguknak tekintik az ott tartózkodást ha már fizettek autópályadíjat. Ezután persze csodálkoznak ha kielőzik őket jobbról, rájuk húzzák a kormányt, bevágnak eléjük és rásatuznak.
Napkirály!
A sebességkorlát azt jelenti, hogy annál gyorsabban soha, semmilyen körülmények között nem szabad menni. Tilos!
Autópályán a kb. 115-120 km/óra sebességgel közlekedőt már nem lenne szabad előzni. Jobbról előzni tilos és veszélyes.
Igen! Alanyi jog, hogy ha az útviszonyok engedik, a rendeletben meghatározott legnagyobb sebességen autózzak, s előzzek. Igen, ez biztosított jog.
A közúti veszélyeztetés viszont bűncselekmény.
Kedves Napkirály! A toló autóra nem vonatkozik a kresz, csak a befészkelőre?
Aki szabályosan előz az úton, az büdös paraszt, aki meg rohan, mint állat, villog, erőszakoskodik, az jó fej. Különös felfogás!
Wampa nevű felhasználó válasza:
A jobbratartási kötelezettségben szó nincs fékezésről vagy hátulról toló bmvről.
Nincs.
Viszont autópályán úgy is megkezdhetem az előzést, hogy nem látom a visszatérési lehetőséget. Akár az is előfordulhat - elvileg - hogy Gödöllőtől Moszkváig végig belül előzök. SZABÁLYOSAN! Mondom, elvileg. Nyilván ilyen nincs.
De mivel nem kell 200-al rohanóval számolnom, ha nem vágok be senki elé, akkor megkezdhetem és folyamatosan, kilométereken át előzhetek.
Sőt még a 130-at sem kell tartanom. Ha a gyorsabb vagyok a külsőben menőknél, a járműfajtára megengedett legnagyobb sebességgel sem tartom fel indokolatlanul a másikat.
"következő biztonságos helyen elengedem"
Na ebben nincs is semmi vita. A kérdésben viszont nem biztonságos elengedésről van szó, hanem veszélyesről.
Ha jobbról kielőz, akkor lett volna hely kimenni a szélsőbe és elengedni. Innentől nincs miről vitázni.
És igen, én is gyorsítok hogy elengedjem azt, aki siet. Nem kötelező, sőt szabàlytalan is néha, de nem halok bele ha segítek a közlekedés többi résztvevőjének
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!