Hogy ajánlatos tankolni? Várni, hogy a pirosba érjen a jelző, vagy nem hagyni?
Sok ismerősöm úgy megy, hogy mindig az alját verdesi a jelző, és mikor kigyullad akkor megy el tankolni.
Ráadás nem tankolja tele, csak rá tankol, pedig van pénze, meg 3 nap múlva megint mwgy a kútra, és a másik felét is eltankolja, nem pedig ha üres kezd lenni akkor tele nyomja.
Hogy ajánlott tankolni? Nem hagyni pirosba menni a mutatót, és tele, vagy félig, vagy pár litert rá (nincs gond a pénzzel) vagy ha már kevés lesz mondjuk negyedig, akkor tankolni?
Vagy teljesen hülyeség a kérdés? Semmit nem változtat?
" Semmit nem változtat? "
-semmit
szoktak ilyeneket mondani,hogy ne hagyd kiürülni, mert fölszívja a szutykot,de ez sem így van,
"Hát mivel az autó fogyasztása nem függ attól hogy mennyi benzin van a tankban"
Fizikából 1-es, leülhetsz. :)
Egy teli tank 50-60 liter körül van, vagyis egy plusz főt jelent, ha teli tankkal mégy. Nem csak fogyasztásban, de gyorsulásban, erőtartalékban, a fékút hosszában, sőt, még a jármű kopásában is megjelenik a különbség. Lehet, hogy ezek nem nagy tételek, de évekre vagy százezer kilométerekre kivetítve meglepődnél, hogy mennyit számít a "sok kicsi sokra megy".
Kérdező, ahogy jólesik. Ha nem szeretsz gyakran sorba állni, vagy napi többszáz kilométert beletaposol a járgányodba, vagy gyakra(bba)n jársz hosszú, elhagyatottabb, kietlen hegyes-völgyes vidéken, akkor érdemes gondoskodnod róla, hogy sok üzemanyag legyen a tankban. Viszont minél több üzemanyagot hurcolászol magaddal, annál több energia megy el az üzemanyag fuvarozgatására, annál rosszabb lesz az autód átlagfogyasztása is. Valahol a kettő között kell megtalálnod az arany középutat.
Hát ez sokmindentől függ, ki hogy szereti.
Én a 18 éves fejemmel általában teletankolom, aztán nekem kb. elég is az egész hónapra, ha itt Pesten furikázok és nem megyek/megyünk el haverokkal hosszabb távokra. Így viszont áll benne a pénzed, és egyszerre nagyobb kiadás. Nekem is rengeteg ismerősöm van aki mindig 3-4-5 000-ért tankol 8-10 litereket naponta, viszont nekem meg ez nem szimpi módszer, mert bármi történik nem lehet elindulni az autóval hosszabb távra, vagy ha hirtelen nincs egy ötösöd a zsebben autókázni akkor is bajban vagy..
De olyan ismerősöm is van aki kénytelen teletankolni, mert a nagy dög amcsi V8-as 30-40 kilométer alatt eszi meg az én Touaregem 10 literjét..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!