Mikor van a gyalogosnak elsőbbsége?
Figyelt kérdés
Azt tudom h a gyalogosnak,ha az autó jobbra vagy balra kanyarodik,ha van zebra,ha nincs elsőbbsége van. De mi van ha egyenes úton haladunk.Ha tábla jelzi a zebrát akkor van elsőbbségük,ha nincs,és zebra sincs felfestve akkor nincs elsőbbségük?2014. ápr. 13. 17:45
2/5 anonim válasza:
Természetesen nincs. :D Szép is lennekeresztül megyek egy autópályán mert az hittem elsőbségem van. Logikus.
3/5 A kérdező kommentje:
Itt én nekem még autópályás közlekedés eszemben sincs. Egyenlőre örülök ha városban boldogulok. Szurkoljatok,szerdán vizsga. :) piaci nap.. Vélemény??
2014. ápr. 13. 18:53
4/5 anonim válasza:
Szerdán vizsga, s nem vagy tisztában az elsőbbségi szabályokkal? Remélem nem komoly. Ha igen, akkor bízom benne, hogy megbuksz.
A legfontosabb szabály az elsőbbségi. Legfontosabb!
A gyalogosra akkor is vigyázni kell, ha szabálytalan, semmi keresnivaló nincs az úton.
Elsőbbség arról szól, ha egyszerre történnének dolgok, akkor mi legyen a sorrend. Ha a gyalogos már az úttesten van, akkor az alap elsőbbségi szabályoktól függetlenül, már kvázi elsőbbsége van. Ez minden közlekedőre igaz.
Gyalogosnak akkor van elsőbbsége, ha
kijelölt gyalogátkelőhelyen halad át,
ha te arra az útra kanyarodsz, amelyen ő áthalad. Ez akkor is igaz, ha te a kanyarodó fűútvonalat követsz.
5/5 anonim válasza:
Ismerős a neved, pár napja mintha feltettél volna egy meredek KRESZ kérdést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!