A járdán kinek van elsőbbsége, a gyalogosnak, vagy az autósnak?
Köszi a válaszokat.
Én eddig ha autóval hajtok ki, mindig fokozottan körül nézek és csak akkor indulok el ha meggyőződtem,hogy nem jön senki. Ha jön, ha autó, ha gyalogos, mindig megvárom amíg elmegy.
Ma reggel viszont gyalogosan mentem az utcán. Egy udvarról épp állt ki egy autó. Drót kerítés volt, láttam, hogy jön és feltételeztem ő is lát engem. Hát mentem.
Így egyszer csak összetalálkoztunk. Mivel láttam, hogy nem nagyon akar megállni, megálltam én még időben a kapu mellett. De lehet nem számított rám, megijedhetett, mert egy hatalmasat fékezett (még a kapun belül), beletenyerelt a dudába, nyomta eszetlenül és még neki állt feljebb q. anyázni.
Én ezt valahogy nem érzem jogosnak. Hiszen neki is ugyan úgy (ha nem jobban) körül kellene néznie mielőtt kihajt valahonnan. Nem? Főleg, úgy hogy azt írtátok, nekem lett volna elsőbbségem.
Mit mond erről a kresz? -VIGYÁZZ?AUTÓ! :-D
De sztem elég egyértelmű,hogy járdán kié az elsőbbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!