Lehet biztonságosan télen nyári gumival menni?
Inkább menj busszal vagy vitesd be magad valakivel. Előbb kellett volna gondolkodni, jövőre tegyél félre havonta egy 10-est és télre lesz téli gumid.
Tudom hogy nem kevés pénz az a 10ezer de szerintem ha van autód akkor nem lehetsz olyan rossz anyagi helyzetben hogy ennyit ne tudj félrerakni.
Ezt érdemes olvasgatni:
Szerintem semmiképpen ne indulj el. Nekünk téli gumink van, és 2 éves a jogsim, de még így is félek autóba ülni, abszolút nem mondanám magam tapasztaltnak!! Sok dolog van, ami miatt azt mondom hogy NE!
1. Ugye téli gumi hiánya
2. "Friss" jogsi = ha megcsúszik az autó, pánik...
3. Dombos helyen laktok
4. Nem csak te közlekedsz az úton
5. Még sosem vezettél vizes, jeges úton
Szerintem ez bőven elég ahhoz, hogy inkább busszal menj! Az életed nem ér meg annyit, hogy ne kelljen hazafelé cipekedned! Bármi lehetséges tényleg, onnantól kezdve, hogy őz vagy egy megszállott biciklis köt ki előtted, odáig hogy a szembejövő csúszik elég, és esélyed sem lesz megállni. Tegnap mi is elindultunk vásárolni, és a 90 fokos kanyarokban, a lejárt havas úton még bizony a téli gumival is csak csúszott az autó hátulja az eleje után. ezek után nyári gumit már el sem tudom képzelni mit csinálhat.
Ha mindenképpen elakarsz indulni, bár tényleg nagyon nem ajánlom, előtte érdeklődj szomszédoktól, ismerősöktől, hogy milyen az út, mert lehet egy részen felsózták, de másikon, amerre mentél, ott már nem... Ilyen minusz fokokban már csak akkor sem ajánlom az autózást, ha csak vizesnek tűnik az út :S
Na meg volt a nagy bevásárlás.Végül is busszal mentem.Nem kockáztattam.
Köszönöm a válaszokat.
már megvolt a vásárlás de azért válaszolok.
TE nem tudsz biztonságosan vezetni ilyen körülmények között. és tudod honnan tudom? hát csak onnan mert feltetted ezt a kérdést, ezért gondolom holt fogalmad sincs hogy kell közlekedni ilyen körülmények között, jol teted hogy busszal mentél.
Én téli gumival mentem fel a Börzsönybe, a Pilisbe, kacskaringós, lejegesedett úton és jöttem le úgy, hogy ráesett kb. 10 cm friss hó. Egyszer sem csúsztam meg.
Kisebb hóban négy évszakos gumival is megtettem ezt, de volt a csomagtartóban hólánc, amit csak egyszer használtam.
Nyárival ezek nem biztos, hogy sikerültek volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!