Lehet biztonságosan télen nyári gumival menni?
Megkérdezhetem hogy a kocsit mennyiért vetted? mert sok az ilyen idióta aki megveszi simán vagy lizingre az autót és a többire már nem gondol hogy arra kell majd gumi,stb.
2009. dec. 20. 21:24
Nagy vezetési gyakorlattal még elmegy, de ha nem vagy tapasztalt, akkor inkább ne!
2009. dec. 20. 21:26
Szerintem nagyon veszélyes,ha nagy a tapasztalatod,akkor is csúszkálsz mint az állat..és ugye vannak rajtad kivül mások is az úton. A te épségedről nem is beszélve. Én nem kockáztatnék megmondom őszintéán!!
2009. dec. 20. 21:32
14/30 A kérdező kommentje:
hát már most meg gondolom hogy elinduljak e mert így veszélyes.Amúgy 1,5 éve van jogsim és még elég tapasztalatlan vagyok és télen se vezettem csak száraz úton :S.
21:24
ááá hála az istennek nem lízingelt kocsi az értéke meg annyi vagy kevesebb mint egy robogó xD Maruti 800 xD Ezt még csak ki tudtam fizetni egybe bár ezt is nagyon sajnálnám ha összetörném :(
még várok egy kicsit mert elvileg jövőhét keddtől enyhülést mond és ha elolvad valamennyire a hó kihasználom a helyzetet xD
21:24 <= szerintem teljesen igazad van mert sajnos az autót fent is kell tartani mert nem az a sok ,hogy megveszed kb 3milláért hanem az ,hogy tankold biztosítás javítás műszaki zöld kártya meg minden kutyafüle.
Lehet ,hogy csak most szorult meg a kérdező(neked is biztos volt ilyen időszak:S) szóval senkit sem szabad így látatlanban elítélni.
2009. dec. 20. 21:35
2km városban semmi, nyugadtan... mentünk már mi is hatalmas hóba 40el vagy lassabban bizotnságosan ellehet döcögni, olyan kis sebességnél nem történhet nagy baj
2009. dec. 20. 21:45
mi tegnap szakadó hóesésben jöttünk haza nyárigumival pestről a nem letakarított úton 90km-ert, és hát necces volt de csak 2 sávváltáskor csúsztunk. bp-n ahol semmi kotrás nem volt szép nyugodtan 30-40, autópályán is olyan 70-80al (csak a keréknyomokban volt hómentes, és azt is csak belső sávban) úgy, hogy elősször vezettünk hóban.. tény hogy a téligumisok "vagányabban" mentek mint mi, de nekünk sincs rá pénz, úgyhogy mazsola módjára, de megoldottuk
2009. dec. 20. 21:52
18/30 A kérdező kommentje:
"2km városban semmi, "
városban már gondolkozás nélkül elindulnék csak az a gond hogy faluba lakok és dombos vidéken :( az utakat meg nem takarítsák le normálisan főleg mifelénk és kb 3-5 cm res hó van rajta.Még le letudnánk gurulni de haza hogy jönnénk ??
ha dombos akkor inkább ne.. (az kimaradt hogy nyárigumival itthon a domb felétől visszacsúsztunk, úgyhogy lent parkoltunk és hazasétáltunk)
2009. dec. 20. 22:03
ha dombos akkor ne. felsem fogsz tudni menni rajta. kipörög a kocsid és sodródsz majd vakon oldalra. és nemfogsz tudni mit csdinálni. egyenes úton lassan még aztmondanám h oké. kanyarodni és fékezni viszont nagyon veszélyes. az autód egyáltalán nemáll meg, hiába nyomtad már be a féked, nembeszélve arról h nemis szabad úgy nyomni a féket mint nyáron, mert helyből kisodródsz. kanyarodni kb csak álló helyzetben érdemes, nempedig sebességnél, mert a kocsid segge elmászik/elcsúszik, és szintén irányíthatatlan lesz. én kb 2 napja próbáltam hóban vezetni és ezek voltak a tapasztalataim. megállapítottam h nemis ülök nyári gumival volánhoz, még egyenes úton sem. nagyon para,. hidd el.
2009. dec. 20. 22:28
Kapcsolódó kérdések: