Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Idegesség miatt tapadnak rám,...

Idegesség miatt tapadnak rám, ha kifordulok valaki elé, akinek ezért kicsit lassitania kell?

Figyelt kérdés

Ha nem kényszeríti az ember veszfekezesre vagy irányának hirtelen megváltoztatására akkor szabályos kifordulni valaki elé. Más különben ott allhatnal percekig órákig egy forgalmas út mellett.

Ezt az oktatóm mondta!

De sokan ha kikanyarodok eléjük, a fenekembe jönnek, nem előznek, lehetne, de tolnak, pedig egyből felgyorsulok a lehető legnagyobb sebességre ami az úton szabalyos!

De percekig mögöttem jönnek nagyon szorosan, majd 3 4 perc után lemaradnak, lefordulnak.

Miért? Idegesek mert miattam fékezni kellett? Tehát gyorsan haladok, de sszinte tolnak le percekig majd hrtelen valamiért lemaradnak...

2014. márc. 28. 09:23
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
200 lóerős bmw*
2014. márc. 28. 10:30
 12/20 anonim ***** válasza:

Akkor ajánlom olvasd el még egyszer:

"Én ki tudok úgy fordulni más elé, hogy nem kell még lassítania sem. Sosem tolnak hátulról. Neked ugyanez miért nem megy?"

Azt írtam, amit Beviz Elek. Akkor fordulok ki, ha nem tartok fel senkit, vagy ha már kimászok valaki elé akkor nyomom, hogy ne tartson fel. Hidd el, az életben nem érnek utol, nem másznak rád, nem villognak, nem dudálnak és sosincs belőle problémám.

Erre te mondasz egy olyan, hogy forduljon ki, b@xxon az egészre, majd lassít Szászhalombattától az egész 6-os, majd ha valaki véletlenül utoléri mert töketlenkedik akkor még taposson is a fékbe, mert nehogymár...

Nemrég volt egy tök ugyanilyen kérdés, csak ott a delikvens elé tolattak ki a kapu elől. Én akkor mászok ki a másik elé, ha nem tartom fel, nem kényszerítem nemhogy hirtelen fékezésre, de még lassításra sem. Ha már elsőbbsége van, akkor azt megadom neki.

Nem szoktam senkire villogni és tolni, mert ha már kimászott elém szerencsétlen és nincs annyi esze hogy nyomja neki,annak akkor sem lesz ha villogok, dudálok és tolom 11 centiről.

Ennek ellenére nem kizárt, hogy az én szemléletemmel van a baj :)

2014. márc. 28. 10:32
 13/20 anonim ***** válasza:

*"tartsam" akart lenni :D

Közben látom jöttek válaszok, itt viszont felmerül egy érdekes probléma.

Ha a kérdező kifordul és felgyorsít a megengedett sebességre és utolérik akkor lehet lassan gyorsul nem?

Vagy mindenki a megengedettnél gyorsabban megy. Nem ritka, amikor mondjuk 60-as táblánál egy egész sor jön 80-nal. kérdés ilyenkor mi a helyes, kimenni eléjük és 60-nal sz0patni 237 szabálytalanul közlekedőt és ezzel veszélyhelyzetet teremteni, mert előbb utóbb egymás hegyén hátán fognak előzni és kész a szokásos kora reggeli csatt. Vagy beállni a sorba ugyanúgy szabálytalanul 80-nal , mint a többiek és élni boldogan.

Ilyenkor kissé megütköznek a szabályok és az életszerűség. Mert ha a 71%-os kolléga veszélyeztetve érzi magát ebben a környezetben az ellen csak úgy tud tenni, ha ő is felveszi a többi közlekedő tempóját, mivel a lassítással csak még nagyobb veszélyhelyzetet teremt. Ezt az ellentmondást ki fogja feloldani? :)

2014. márc. 28. 10:40
 14/20 anonim ***** válasza:

ma 10:32

"Akkor fordulok ki, ha nem tartok fel senkit, vagy ha már kimászok valaki elé akkor nyomom, hogy ne tartson fel."

Akkor olévasd el mégegyszer, amit a kérdező ír: szabályosan kanyarodik, nem kényszerít erős fékezésre, hirtelen kormánymozdulatra, nem akadályoz senkit, majd egyből felgyorsul.

Miben más ez, mint amit te leírsz? A kérdező leírása alapján teljesen szabályosan és korrektül jár el. Ennek ellenére van pár paraszt, aki ezt nem képes elfogadni, mint ahogy olyanok is akadnak, akik nem viselik el, ha megelőzik őket. Akkor sem, ha 90 helyett 70-nel cammognak.

Te még biztos nem találkoztál igazi paraszttal az utakon. Lehet, de ennek csak egy okát vélem felfedezni: Nem ismered meg őket.

Érdekes, amióta Németországban élek, sokkal kevesebb paraszttal hoz össze a sors - Magyarország ilyen szempontból balkán.

És kérdésértelmezés szempontjából is.

2014. márc. 28. 10:42
 15/20 anonim ***** válasza:

A "forgalom ritmusát" szerintem kár belekeverni a témába, az mindig is nehéz jogi szempontból.

Tételezzünk fel egy ideális szituációt ilyen szempontból, vagyis hogy a forgalom szabályos tempóval halad, és ezt a tempót vezsi fel hamar a kikanyarodó.

Ebben az esetben csak úgy érhetik nagyon utol, hogy vagy alapból jóval gyorsabban jön a delikvens - de ez elé ugye a kérdező nem kanarodik ki, mert akkor erős fékezésre kéynszerítené, et pedig kizárta - vagy direkt rálép a gázra. Ergo paraszt.

2014. márc. 28. 10:45
 16/20 anonim ***** válasza:

Abban más az amit én és a kérdező írunk, hogy szerintem ha szabályosan fordulsz ki valaki elé ( tehát nem kényszeríted hirtelen fékezésre ) és felgyorsulsz a megengedettre, akkor az nem ér utol, aki elé kifordulsz. Elveszi a gézt, esetleg kicsit pöccint a fékre az oké, de ha úgy utolér, hogy tolásnak tűnik, akkor ott már 20-30-40km/h sebességkülönbségekről beszélünk. Egy 50-60-a limitnél ez már lehet egy picit több, mint normális esetben lennie kellene.

Mivel a kérdező a kérdésben az oktatójára is hivatkozik én aljas módon kezdőnek kategorizáltam be. És egy kezdőnél még bőven előfordul - nem kezdőnél is sajnos - hogy ő úgy gondolja, hogy valamit szabályosan csinál és közben lehet, hogy nem. Előfordulhat, hogy rosszul méri fel a közeledő jármű sebességét és távolságát és ezért érik utol és tolják ( gondolom nem egyedi esetről van szó, mert évi 2 ilyen miatt nem szoktak kérdést kiírni ).

Azért is írtam azt, amit az elsőben, hogy nekem már talán van annyi rutinom, hogy ezeket fel tudom mérni, már kialakult némi helyzetmegoldó képességem és ilyenekből sosincs problémám.

De ha félreértettem a kérdező írását akkor bocsi kedves kérdező :)

Persze ideális esetben, vagy akkor érik utol ha direkt buz|znak vagy akkor ha nem sikerült megsaccolni, hogy mennyivel jön az ellenfél.

Szoktam én is gyökerekkel találkozni, de ha rajtuk rágódnék, már tuti vérnyomás problémáim lennének :D

Németország meg teljesen más világ, de már Ausztria is. Sőt ilyen téren még Szlovénia is nagyon távol áll tőlünk. Nekünk csak a Balkán jutott :)

2014. márc. 28. 10:59
 17/20 anonim válasza:
Én meg az ilyenektől kapok agyfa-szt, aki kivág elém a semmiből életveszélyes módon, majd utána 40-el döcög egy főúton.
2014. márc. 28. 11:44
 18/20 anonim ***** válasza:
Az lehet, viszont ennek semmi köze a kérdéshez.
2014. márc. 28. 12:03
 19/20 anonim ***** válasza:
Van aki idegességből meg kivagyiságból teszi. De én például ha kikanyarodik elém valaki, akkor nem taposom egyből a féket, hanem max elveszem a gázt, és közeledek az előttem lévőhöz, de ez csak azért van, hogy ne kelljen állandóan fékezgessek meg gázt adjak.
2014. márc. 28. 19:02
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerintem amèg nem dudálnak vagy villognak, addig semmi gond, addig valószínű nem veszèlyeztetted a másikat. Èn ha valaki kikanyarodik elèm és veszèlyeztet, arra dudálok és nekem is kell egy kis idő mire kicsit eltàvolodok. Aki pedig direkt ràdtapad percekig és neked hirtelen fékezned kell, az peches.
2014. márc. 31. 12:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!