Miért van olyan sok mentős baleset az országban?
Figyelt kérdés
Elég gyakran lehet hallani, hogy a mentősökkel ütközik valaki. Persze más megkülönböztető jelzést használó kocsikkal is van baleset, de a mentő a leggyakoribb.
Nem a sofőrnek kellene arról meggyőződnie, hogy megadták e neki az elsőbbséget?
2014. márc. 27. 18:52
11/12 anonim válasza:
Nagyon egyszerű, hogy miért kell szirénázva közlekedni. Mert ez a szabály. Pont. Bejelentés 40 év körüli férfi földön fekszik. Bevállalod vajon, hogy nem megkülönböztető jelzéssel mész ki és pont kifogod a 100bol azt az egyet akit mondjuk újra kell éleszteni? Te lehet. Én nem. Ezenfelül könnyen lehet, hogy a beteg állapota folyamatosan romlik. Mielőbb legyen mellette EÜ-s személyzet. Így sietni kell. Kérdezz utána hány esetfeladatot lát el az OMSZ naponta, hány km-t tesznek meg kéklámpával. Sajnos belefutnak a balesetbe, vagy önhibából, vagy más figyelmetlenségéből, de mint eddig most is nyugodt szívvel ülök be bármelyik gépkocsivezető bajtárs mellé pedig ha hibázik akkor az én életemmel is játszik.
12/12 A kérdező kommentje:
"Nem tudom
máshol hogy van, de felénk nem
mehet ki az állomásról gk.
megkülönböztető jelzés nélkül. Akkor sem, ha tudjuk aprósághoz megyünk.
De ha ezt nézzük visszaélünk a
jelzéssel, nem indokoltan használjuk"
Akkor van a baj, ha a sofőr már előre tudja, hogy a semmire használja. Ezzel nő a balesetveszély, képzés meg nulla.
2014. márc. 30. 08:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!