Van olyan esemény, amiért megéri kockáztatni a balesetet, a gyorshajtás, észtelen előzgetés, kerülgetés miatt?
Tehát. Vagy az ember elkésik a munkahelyéről akár 10-15 percet, de oda ér, késve. Vagy az ember elkezd 70-80 al menni váorsban, előzgetni veszélyesen, és jobbról-balról kerülgetni az autókat, és lecsapni a kanyart, kihajtani stop táblánál egyből vasúton átmenni a piros jelzés ellenére ha fent van a sorompó!
Mert amikor ilyet látok eszembe jut, hogy hú, jó késében lehet, vagy a feleségét viheti a kórházba szülésközben, vagy valaki vérzik a kocsiban. És minden perc számít.
De megéri ezekért kockáztatni és úgy vezetni,m hogy lehet mások is meghalnak miattad, mert úgy vezetsz hogy ahogy leírtam?
Tehát oda érni időben valahova, de lehet felcsavarodsz a fára, vagy elkésni, lehet kirúgnak, meghal az ismerősöd elvérzik a kocsiban, de nem okozol balesetet?
"Ha megment egy embert mert időben odaér a kórházba és közben megöl tízet az utakon, majd megy a börtönbe 20 évre, az erősen aránytalan."
Persze, csak nem mindegy ki az az egy ember. 10 ismeretlen élete kevésbé érdekel, mint bármelyik szerettedé.
Reggel így mentem mechanika zh-ra reggel 6-kor :D
Összvissz csak gyorshajtásokból állt, meg egy szakadt transporter előzéséből picit kanyargós de belátható úton.
Na jó, vasútátjárón azért nem mennék át, csak ha nagyon-nagyon sietnem kéne, de azt is nagyon határozottan tenném. Csak akkor hajtanék át rajt ha látnám hogy még bőven átférek előtte.
utolsoba van vmi!
sebesseg atlepes nem tema, foleg falun kivul, meg a zaro vonal se, de esznelkul soha!
volt pl megbeszelesre idobe indultam, de baleset volt, meguntam varni, arok nem volt, fel a szantasra, vissza az utra, faluba se 50 el mentem, de azer esszel, figyelve.
bocs 3# ra gondoltam.
kanyar levagas, felenk van par belathato, aki erre jar, mindenki levagja kb, persze ha nem jonnek.
vszinu azt a tenyt 1 eleten att nem dolgoznad fel, h 50/90tarasa vegett nem ertel oda, ugy h 5 percen mult az elete.
ilyenkor erdemes a rendorseget hivni, ha tenyleg menned kell es biztosan gyorsabban ersz a korhazba, mint h a mento kierne !
Nekem volt kétszer is ilyen. A legjobb barátom 14 éves lánya vagdosta magát, mint utólag kiderült. Pont náluk gyűlt össze a baráti társaság, a leányzó fent volt a szobájában, mi meg meccset néztünk. Egyszer csak hatalmas sikítás, majd szalad le, szorongatja karját, tiszta vér minden, sikerült felvágnia az ereit. Szorítókötés, bevágjuk a kocsimba, majd padlógáz, csikorgó kerekekkel elindultunk. A 140 km/h megvolt az Üllőin, rengeteg vért vesztett. Végül odaértünk, és a barátom lánya is felépült.
A másik történet az munkahelyi baleset. Egy isten háta mögötti telepen voltunk, ahová a mentő sose talált volna be. Így hát újra én lettem a rohamkocsi. Aztán sikerült rendőri felvezetéssel kórházba juttatni.
Megesik néha.Az ember alapvetően olyan ,hogy mindig azt hiszi hogy vele soha nem történhet baleset mert az valaki mással történik ,az csak statisztika meg hiradóadás.
Szóval bízik a vak véletlenben ,hogy csak nem lép elé senki a faluban mikor veret 80-al,csak nem hajt bele senki ,mikor szlalomozik a városban ,csak nem jön a kamion szemből a beláthatatlan kanyarban..Ha mégis akkor nem jött be az élet. Szóval mérlegel és úgy dönt hogy ő ügyes okos ,levezetett x ezer km-t és neki lehet,mert ...és itt jön a sok sok indok. Az élet szerencse kérdése, ha meg van írva akkor 20 al menve is meghalsz és 200 al is túlélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!