Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vasúti átjáró tilos jelzésén...

Vasúti átjáró tilos jelzésén a mentő átmehet, ha jól belátható? Miért/miért nem?

Figyelt kérdés
2014. márc. 13. 07:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
53%

de amúgy most tök őszintén kérdezem!

Te melyik esetben kapod magad azonnal és teszel meg minden lehetséges dolgot a szirénás autó elengedése érdekében? ha a távolból jön egy rendőr vagy egy tűzoltó/mentő? És ez nem az én véleményem, hiszen rengetegszer tapasztaltam már, hogy pl egy igen nagy dugóban minket elengedtek, pedig tulképpen az egész szembeforgalom felmászott a járdára már, aztán a mögöttünk jövő rendőr meg szépen bent ragadt, és alig tudott haladni. Úgyh nem az én kitalációm, ez csupán emberi tulajdonság (megjegyzem: teljesen normális és érthető, azért szerencsére a mentőnek még van tisztelete ma is).

2014. márc. 13. 10:07
 12/21 anonim ***** válasza:

(most bizonyos belső undorító szabályozásokról ne is beszéljünk, mert akkor főleg kiakadnának sokan, pedig ismét csak a realitás)

Na most lettem kiváncsi!

Írj már erről a belső szabályozásról.Anonim az oldal :)

2014. márc. 13. 10:11
 13/21 anonim ***** válasza:
85%

A mkj-t használó gépjármű az alábbi táblákat/jelzéseket köteles betartani.

-Rendőri karjelzések

-Magasságkorlátozást jelző táblák

-Szélességkorlátozást jelző táblák

-(Súlykorlátozást jelző táblák)

-Vasúti tilos jelzés

Mi legalábbis így tanultuk. A súlyt azt azért tettem zárójelbe mert az nem olyan dolog, hogy megállít, de a szélesség és magasság igen.

Rendőri karjelzés egyértelmű, a vasúti az meg elviekben minden esetben megállásra kötelez. De azért van olyan eset hogy át lehet menni.

2014. márc. 13. 12:24
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt a 2 órán át pirosat mutató sorompót nem hiszem el - ha 20 percig nem jön vonat, akkor bizony minden nyíltvonali sorompó kikapcsol, az àllomásiakat pedig eleve felügyeli a forgalmi szolgàlat.

Igazából egy dolog van, amire nem jó a kék fény: a fizika törvényeit nem tudja módosítani. Ha az a mentő valahogy mègis a vonat útjába kerül, akkor ott nem egy beteg lesz, hanem 3 halott.

2014. márc. 13. 16:43
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Kéne egy tábla a fénysorompó fölé:

"A mozdony a kereszteződésen egy másodperc alatt halad át.

Ha ön a kereszteződésben tartózkodik, akkor is"

2014. márc. 13. 17:29
 16/21 anonim ***** válasza:
Még annyit tennék hozzá, hogy mégis, mi számítana jól belátható vasúti átjárónak? Ma Magyarországon 5 és 160 km/h között bármilyen sebességgel érkezhet vonat, ezt te közúti közlekedőként nem tudod előre, hacsak másodállásban nem vagy pont az adott vonalon mozdonyvezető. Honnan tudhatná a mentő vezetője, hogy az adott helyen milyen tempóval jön majd a következő vonat? Vagy ha sejti is, mert gyakran jár arra, ki szól majd neki, ha egy kis krampácsolás után hirtelen 40 helyett 60 lesz a vonatok alkalmazható legnagyobb sebessége? Egy ilyen kis helytelen előfeltételezés is elég a tragédiához. Nem véletlen ez a korlátozás.
2014. márc. 13. 18:04
 17/21 A kérdező kommentje:

Nekem jogsim sincs, mentős sem vagyok, nem is szeretnék többször utazni benne. Nem értettem akkor az egészet, ezért megkérdeztem. Egyébként érthető, hogy fő a biztonság.

(itthon csak az 1-es vonal 120 feletti, ha jól tudom)

2014. márc. 13. 18:09
 18/21 anonim ***** válasza:
46%

Ha a vonat 120-al jön, az 33,3m/s, tehát ennyit tesz meg másodpercenként, ha te áthaladsz az átjáróban mondjuk teljes gázzal, max gyorsulással a piros ellenében 5 sec alatt, akkor a vonat kb. 170 métert közeledett feléd.

DE! a magyar vasút nem éppen a minőségéről híres, tehát elég nagy a valószínűsége, hogy nem fog az a vonat 120-al menni. Körültekintéssel és megfelelő odafigyeléssel elég jó esélyek vannak.

Ha pl. mész mentővel, és látod hogy akkor csukódik le a sorompó, akkor elég jók az esélyeid, mivel nem fog egyből vonat áthaladni.

Nálunk az iskolától kb. 400 méterre van egy vasúti átjáró, ha elindulunk az iskolától, és piros a lámpa, általában vagy akkor megy el a vonat pont amikor odaérünk, vagy még átérünk és utánunk megy csak el. Gyalog mondjuk könnyű meghallani, és bizony ha mindig megvártam volna a vonatot, sokszor jönnék haza a későbbi busszal.

2014. márc. 13. 18:43
 19/21 anonim ***** válasza:
82%

"Körültekintéssel és megfelelő odafigyeléssel elég jó esélyek vannak. "

persze ... most érted, ha van mindkét irányból 200 m egyenes szakasz, amit belátsz, na ne mondja senki h akár közepes tempóval is ne tudna átérni egy autó, nemhogy padlógázzal.

szal értem én a jogszabályt meg mindent értek, de az életszerűség és a józan ész olykor mást diktál. na meg elég vacak érzés ám hallani a rádión amikor épp a vasúti pirosnál állunk 20 perce, hogy "hol vannak már, a bejelentő harmadszor telefonált vissza és már nem is lélegzik a beteg" ....

na ez meg a dolgok másik része.

erre írtam h egy lelkiismeretes sofőr összességében fogja mérlegelni a körülményeket és elképzelhető h olykor figyelmen kívül hagy olyan szabályt, amelyet a cél érdekében ugyan szabályellenesen, de kockázat nélkül megtehet. és ez a kockázat nélküliség valóban az adott helyzet és az adott pillanat függvénye mindig.

2014. márc. 14. 10:18
 20/21 anonim ***** válasza:
29%

Elvileg nem, de ha sok amatőr autós is áthajt akkor??

H-ban sajnos a piros jelzés sokszor villog amikor a vonat még kilóméterekre van !

Ha "igazi" mentős és a vonat még "sehol" az biza átmegy.

2014. márc. 20. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!