Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Baj, ha látom, hogy oda...

Baj, ha látom, hogy oda akarnak bekanyarodni ahol vagyok, és nem tökölök, hanem szét nézek, és kikanyarodok?

Figyelt kérdés

Sokszor valami szűk utcába, vagy egy udvarkapun kellene kijönnöm, ahol elsőbbsége van annak, aki oda fordulna ahol én vagyok. És én nem szoktam tökölni, látom, hogy áll a sor, oda indexel az autós, és nem jön semmi, így egyből kikanyarodok.

De mások meg, várnak, még jelzem. Volt, hogy nekem kellett oda bekanyarodnom, megállok, indexelek, látja az ember, hogy oda fordulnék, de tőle nem tudok bekanyarodni, várok várok, gondoltam, hogy berakja sebességbe, ilyesmi, de nem pár mp et várok még mindig, akkor integetek neki, és akkor jön ki...

Tehát ők várnák a jelzésem.

De szerintem egyértelmű, ha áll a sor, indexelnek felém, és nem jön senki, akkor kifordulok, mert repülni egy autó sem tud, hogy majd átrepül felettem...

Rosszul csinálnám? Inklább én is várjak az integető kézre?

2014. márc. 2. 08:44
 1/6 Dörmögő ***** válasza:
Inkább várd meg amíg ő is úgy látja hogy nem fog beférni, és így inkább kienged. Egyszer belefuthatsz egy "optimistább" sofőrbe aki úgy látja hogy be fog az férni melletted és akkor félúton találkoztok.
2014. márc. 2. 08:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
azert meggondolnam, elottem huztak att egyenesen, jobbra indexel...
2014. márc. 2. 09:59
 3/6 anonim válasza:

Így van, ha egyszer így ütközöl, te leszel a hibás...

Ha megér neked ez bónuszpont levonást esetleg saját kárt, akkor tedd csak nyugodtan.

2014. márc. 2. 18:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Azért legyen meg a szemkontaktus, mielőtt kilősz, mert fájni fog, ha az illető mégis elkezd kanyarodni.
2014. márc. 2. 19:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Baj. Mert nem adtad meg az elsőbbségét.

Ha nyilvánvalóan lemond az elsőbbségéről (villant, int), akkor mehetsz. De azzal, hogy "tököl", még nem mondott le róla. Szóval baleset esetén te lennél a hibás. És mindenkinél relatív a "tökölés".

2014. márc. 3. 15:55
 6/6 anonim válasza:

Ráadásul lehet hogy azért tököl mert kezdő s kiszámithatatlan mi lesz a következő lépése...

Ez egy darabig megy, aztán egyszercsak csattan

2014. márc. 4. 09:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!