Miért az a bunkó, aki nem túrja le a szembejövőt?
Történt a minap hazafelé jövet, hogy a fehér felső kategóriás taliga mögém került, eléggé közel. A faluba beérve beálltam 60-ra és az előttem haladó is annyival közlekedett kb, a nagy taliga szintén (mély megdöbbenést kiváltva sokáig kísért ezzel a tempóval)Aki előttem volt lefordult egy utcába, én tartottam kb a 60-at.
Biciklist előzvén megvártam míg elhalad a szembejövő, ezzel még nincs is probléma, hisz nem messze van a kocsma inkább tisztes távolságot tartok tőle, mert kétszer ennyi sáv is kevés néha ezeknek. Már szerintem ekkor a tag elég ideges lett ott, hogy mi a fenének várom meg, miért nem pofátlankodok be a kerékpáros mellé, vagy megyek át a másik oldalra, a szembejövő papa a Trabijával meg menjen be a temetőbe ha nem akar ütközni, mert máshova nem tud kerülni.
A következő eset pedig a parkoló autó volt az út szélén, ott tényleg nem fértem volna el, meg kellett lassítani elég szépen a kanyar után, mert akkor koppantunk volna. Persze ekkor a nagy taliga már elég szépen a s*ggembe volt, aztán meg dudálva, integetve előzött mikor gyorsírattam volna kifelé. Már megint az a kocsog aki megpróbál a körülményekhez képest normálisan vezetni.
Csak lehet, hogy egy gyakorlott soför megoldja lassítás helyett. Ezzel nem azt mondom hogy hibáztál, azt kell bevállalni amiben biztos vagy. Ez így a jó!
Csak lehet, hogy a másik autóban egy tapasztaltabb soför ült és öt zavarta, hogy "fölöslegesen" feltartod. Sajnos én is türelmetlen tudok lenni néha.
Persze a szembejövö is partner kell legyen, nem árt ha idöben el kezd húzódni amivel jelzi, hogy elférsz.
KRESZ-ben olyan nincs, hogy türelmetlen...
Vannak szabályok, azok szerint kell közlekedni, ha valaki türelmetlen, annak nem való jogosítvány. Igazán bevezethetnék a PÁV II-őt személygépkocsikra is.
A PÁV-II biztos megszűrné az úrvezetőket, de akkor a kamionosoknak meg a buszvezetőknek mennyire kellene még szigorítani, hogy elkülönüljön a B kategóriás sofőröktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!