Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért az a bunkó, aki nem...

Miért az a bunkó, aki nem túrja le a szembejövőt?

Figyelt kérdés

Történt a minap hazafelé jövet, hogy a fehér felső kategóriás taliga mögém került, eléggé közel. A faluba beérve beálltam 60-ra és az előttem haladó is annyival közlekedett kb, a nagy taliga szintén (mély megdöbbenést kiváltva sokáig kísért ezzel a tempóval)Aki előttem volt lefordult egy utcába, én tartottam kb a 60-at.

Biciklist előzvén megvártam míg elhalad a szembejövő, ezzel még nincs is probléma, hisz nem messze van a kocsma inkább tisztes távolságot tartok tőle, mert kétszer ennyi sáv is kevés néha ezeknek. Már szerintem ekkor a tag elég ideges lett ott, hogy mi a fenének várom meg, miért nem pofátlankodok be a kerékpáros mellé, vagy megyek át a másik oldalra, a szembejövő papa a Trabijával meg menjen be a temetőbe ha nem akar ütközni, mert máshova nem tud kerülni.

A következő eset pedig a parkoló autó volt az út szélén, ott tényleg nem fértem volna el, meg kellett lassítani elég szépen a kanyar után, mert akkor koppantunk volna. Persze ekkor a nagy taliga már elég szépen a s*ggembe volt, aztán meg dudálva, integetve előzött mikor gyorsírattam volna kifelé. Már megint az a kocsog aki megpróbál a körülményekhez képest normálisan vezetni.

#bunkóság #taliga #letúrás
2014. febr. 26. 20:54
 1/9 Beviz Elek ***** válasza:
49%
Lehet hogy neked kéne kicsit gyakorolni. De passz
2014. febr. 26. 21:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Elég sokat vezetek, gyakorlat az van. Ezen a pár másodpercen nem múlik sok, amíg lassítunk, esetleg megállunk ezzel nem túrjuk le a szembejövőt.
2014. febr. 26. 21:15
 3/9 Beviz Elek ***** válasza:
90%

Csak lehet, hogy egy gyakorlott soför megoldja lassítás helyett. Ezzel nem azt mondom hogy hibáztál, azt kell bevállalni amiben biztos vagy. Ez így a jó!

Csak lehet, hogy a másik autóban egy tapasztaltabb soför ült és öt zavarta, hogy "fölöslegesen" feltartod. Sajnos én is türelmetlen tudok lenni néha.

Persze a szembejövö is partner kell legyen, nem árt ha idöben el kezd húzódni amivel jelzi, hogy elférsz.

2014. febr. 26. 21:45
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

KRESZ-ben olyan nincs, hogy türelmetlen...

Vannak szabályok, azok szerint kell közlekedni, ha valaki türelmetlen, annak nem való jogosítvány. Igazán bevezethetnék a PÁV II-őt személygépkocsikra is.

2014. febr. 26. 22:35
 5/9 anonim ***** válasza:
51%
Ne foglalkozz vele. Beképzelt gazdag köcsög. Vertem már ilyet szájba. Itt is ezt tettem volna. Én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogyha a seggembe jön, hát fékezek és finoman lassítok, akár állóra is. Aztán először a mutató ujjammal legyezgetek, hogy na ezt nem kéne, ha ez nem elég, hát kiszállok, de akkor már viperát legyezgetek.
2014. febr. 26. 22:35
 6/9 egySanyi ***** válasza:

A PÁV-II biztos megszűrné az úrvezetőket, de akkor a kamionosoknak meg a buszvezetőknek mennyire kellene még szigorítani, hogy elkülönüljön a B kategóriás sofőröktől.

2014. febr. 26. 23:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Ilyennek röhögve visszaintegetek hogy neked is szép napot :D Úgy menj ahogy neked biztonságos, mert ha valakit elütsz vagy baleset lesz ,nem fogják elfogadni indoknak ,hogy dehát mögöttem nyomultak meg dudáltak..
2014. febr. 27. 00:14
 8/9 anonim ***** válasza:
ha en jovok szembe, huzodok le h a masik is tudjon haladni, ugyanezt elvarom en is, idoben kiljebb att engedem kicsit az autot, persze ha csak valoban van hely, nem leszofitom, stb ne ertsetek felre.
2014. febr. 27. 00:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Ne nyomd neki annyira, csak azért mert valami köcsög jön mögötted. Te menj úgy, hogy ha baj van meg tudj állni, ő meg legfeljebb ad egy betétlapot, ha már a követési távolságot se tartja be.
2014. febr. 27. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!