Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Csak nekem van szuksegem...

Csak nekem van szuksegem jogsi utan ilyen sok idore hogy vegre egyedul vezessek?

Figyelt kérdés
Mar kb 3 hete jarok igy,mindennap,valakivel az oldalamon,ennyi ido masnak mar siman eleg,hogy egyedul is vezessen.En viszont bepanikolok nagy forgalomban,reggel,munkabamenet meg csak-csak,delutanra viszont-amikor mar nagy a forgalom-eluralkodik rajtam a feszultseg,izzad a kezem a volanon.Lehet hogy reggel egy-ket hibaval vezettem,delutan mar hibat hibara halmozok.En nem hiszek abban hogy valaki alkalmatlan.Miert kell nekem ilyen sok ido?Fel kellene adnom?

2014. febr. 17. 21:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Van olyan aki nem tud megtanulni vezeti.

Én nem tudom mennyi idő után vezettem egyedül mert sokára adták oda a kocsit a szülők, de mertem volna vezetni egyedül akár aznap ahogy megkaptam a jogsit.

2014. febr. 17. 21:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első utam a pályára vezetett, szóval 130-nál tanultam vezetni lényegében.. Meg mivel az autó a munkaeszközöm is lett (a jogsi volt a feltétele hogy jobb pozícióba kerüljek), ezért nekem 1 hónap alatt több éves rutint kellett szereznem. Egy óriási 9 személyes furgonnal mentem napi több száz kilométert, pár napos/hetes jogsival. De olyan jól ment hogy megkérdezték hány éve vezetek. Akkor azért nagy csend volt amikor azt mondtam hogy nincs egy hónapja..:D De amúgy az a lényege hogy minél többet vezess, úgy fejlődsz. Én pl. reggel elindultam vezetni egyedül, és hajnalban értem haza. Gyakoroltam a városi forgalmat, a különböző forgalmi helyzeteket, az autópályát, mellékutakat, éjszakai, reggeli, napközben csúcsforgalomban vezetést. Ez nyár közepén volt, szóval össze kellett hangolnom a vezetést a fenekek stírölésével.:D
2014. febr. 17. 22:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Engem sokaig nem foglalkoztatott a jogositvany, vegul a munkam miatt lett ra szukseg, de akkkor azonnal:D

Az autonkat a ferjemmel egyutt fizettuk, igy nem vartam senki engedelyet, hogy hasznalhassam.Az elso 2 alkalommal jott velem a ferjem, aztan egyedul vezettem, kenyszerbol 1 honapon keresztul jogsi nelkul.Csodak csodajara elso alkalommal aznap igazoltattak amikor kezhez kaptam a jogsimat. Valoszinuleg annyira feltem, hogy nehogy rendorrel talakozzak,hogy a forgalom egyaltalan nem aggasztott:D

2014. febr. 18. 09:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Én első perctől fogva jobban szerettem egyedül vezetni, miért? Egyszerű: ha valami hülyeséget csinálok, csak magamat veszélyeztetem (na meg a másikat, de azt így is-úgy is), viszont, ha bent ül egy családtag, akkor ő is megsérülhet.

Tehát nyugodtabb voltam egyedül. Kivétel csak egy van: ha ismeretlen helyre megyek. Ilyen esetben viszont még most is (10 évvel később) jobb szeretem, ha jön velem valaki. Ő tud segíteni navigálni így jobban figyelhetem a forgalmat.

Az nem normális, hogy ennyire izgulsz, ha nem változik a helyzet, hagyjad abba. Nem magadért, hanem azokért akiket ezzel veszélyeztetsz.

2014. febr. 18. 10:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem szülők 4-5 hónap után adták oda az autót hogy egyedül menjek, addig mellettem ültek és segítettek a vezetésben hogy milyen forgalmi helyzetre hogy reagáljak, ők már több dolgot láttak így tudják mikor mit kell csinálni.
2014. febr. 18. 11:39
 6/6 Evele123 ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nekem még csak 3 éves a jogsim és az asszonyt csak eleinte kértem meg, hogy üljön be mellém, amikor friss jogsim volt. Engem idegesít kicsit, ha túl sokat szól bele (Tedd már ki az indexet! - minek? még van vagy 200 méter városon belül... Miért mész olyan lassan? Mert ott volt egy 30-as tábla... Hatvanban - Heves-megye - történt, h 1 kamion keresztbe állt az úton 1 baleset miatt, csak a szembejövő sáv volt járható. Jó hamar átmentem a bal sávba. Az asszony megkérdezte, miért? Mondom neki"Látni és látszódni")

2014. febr. 22. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!