Nem szeretném letenni télre az autót, hogyan vezessek télen?
Ugyanúgy kell mint nyáron, csak óvatosabban és megfontoltabban. Pl a városban ha plusz 1-2 fok van,külterületen már lehet hogy fagy és korcsolya pálya az út.
A gk felkészítésről gondolom eleget hallasz a tv-ből.
figyeld a szélvédődet,elvileg ami azon van arra számíthatsz az úton is.
téli gumit rakasd fel.
ha olyan helyen laksz akkor hólánc is legyen nálad.
jégoldó és jégkaparó legyen kéznél.
hosszabban fékezz a kerék mindig guruljon ne csússzon,többet használd a motorféket,kanyarokat lassabban vedd.
ha kimegy a hátulja engedd vissza gázt és amelyik irányba megy a hátulja arra tekerd a kormányt.
kéziféket ne használd autó rögzítésre mert befagyhat,tedd egyesbe és kész.
még a motor hideg addig ne pörgesd nagyon.
kb ennyi jut most az eszembe.
Hát keresztben, mégis hogyan máshogy? :D
"Kéziféket ne használd autó rögzítésre mert befagyhat,tedd egyesbe és kész."
Ez akkor fordul elő leginkább ha szakadt a kézifékbovden gumi borítása. Ekkor befolyik mögé a víz, ami aztán szépen meg tud fagyni és így rögzíti a bovdent. Amíg ki nem olvad, nem tudod kiengedni a kéziféket.
Az én autómnál is előfordult már hogy kiszakadt ez a porvédő gumi, de én inkább cseréltettem és mindig behúzom a kéziféket. Ez a 13. telem mióta vezetek, eddig sose volt gondom a kézifékkel.
A többivel egyetértek.
Ha esetleg most készülsz téli gumit venni, ne sajnáld a pénzt egy jobb fajta Michelinre vagy Continentálra. Persze ha nincs pénzed drága gumira, egy olcsóbb "no-name" is jobb mint a nyári.
-Téli gumi
-Ha nem jársz hegyen,a lánc nem érdekes
-Nálam a felszerelés a jégoldó és a kefe (van nálam jégkaparó, vontatókötél, bikakábel,pokróc,de sosem használtam még őket)
-nyáron is téli ablakmosót és fagyállót kell tölteni az autóba,nincs vele gond
-az autó elsőkerekes,a hátsókerekes fakíroknak van, azt télire hanyagold
-a lényeg a gyorsulásnál/tehetetlenségnél van. Gondoskodnod kell róla, hogy ne kelljen hirtelen fékezni vagy gyorsulni, nagy követési távolság, alacsony sebesség,kanyar előtt motorfékkel visszalassítasz. A kanyarban ne a súrlódás tartsa az autódat az aszfalton,hanem a gravitáció. Talán úgy fogalmazhatnék, járj úgy téligumival, mintha nyárigumival mennél,abból nem lesz bajod.
Persze majd jönnek a szájkaratésok,akik a hátsókerekes bmwvel szoktak télen sort előzni, mert az nem csúszikmeg csak ha akarják (nem kell félni,valójában a buszmegállóban szoktak csúszkálni miközben a buszt várják).
Időnként jönnek akik gyorsabbak nálad,próbálnak gyorsabb haladásra bírni jogosan vagy jogtalanul. Őket engedd el mielőbb,jobb mindenkinek.
"nyáron is téli ablakmosót..."
Ártani nem ártasz vele, csak fölösleges. Nyáron a rengeteg bogár miatt 5 litert simán elnyomok hetente.
Ez egy hónapban 2000Ft a nyári mosóból, téliből 6000Ft lenne. Azért nem mindegy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!