Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Lesz baja a gumiabroncsnak,...

Lesz baja a gumiabroncsnak, ha úgy álltam a járda széléhez, hogy a gumi félig a lekerekített patkára megy fel oldalasan? Íves a patka csak a gumi benyomódik kicsit.

Figyelt kérdés
Már sietnem kellett a buszhoz, nem értem rá korrigálgatni :-/
2014. febr. 12. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Talán baja nem lesz tőle, de ha sokszor csinálsz ilyet, előfordul szálszakadás, deformálódás.
2014. febr. 12. 13:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem hónapokra álltál meg így, akkor elvileg nem. Persze, ez attól is függ, hogy milyen sebességgel mentél rá így a padkára (nem paTkára :)). Ha relatíve nagy volt a sebesség, akkor valóban okozhat szálszakadást, puklisodást, vagy akár az abroncs kivágását, kiszakadását is maga után vonhatja, hiába íves a széle. De gondolom nem 50-nel húztad rá a kereket a padkára. Ha óvatosan állsz rá, akkor nagyon sokszor kellene ezt megcsinálnod, hogy komolyabb baja legyen tőle a guminak.
2014. febr. 12. 13:57
 3/5 A kérdező kommentje:

huh, persze nem 50-nel

nem még nem csináltam ilyet, estig marad csak úgy

köszi, akkor nem idegeskedek

persze padka :-D

2014. febr. 12. 14:10
 4/5 A kérdező kommentje:
ja meg laposabb padka, nem az a magas járdás féle :-)
2014. febr. 12. 14:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Semmi baja nem lesz. Gondolj bele, amikor csak 50-nel hajtasz bele egy kátyúba, hányszorosan több erő hat arra a gumira.

Ennyit ki kell bírnia egy guminak.

2014. febr. 12. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!