Azt látom, hogy a drágább autsok repesztenek a havas úton is. Ezek szerint jobb nyomni neki, mint lassan menni?
Azt láttam, hogy a drágább autósok rendesen nyomták neki egyenesben havas úton is mintha száraz lenne az út. Szinte "porzott" utánuk a hótól az út.
Sétáltam a megállóba, és mellettem mentek az autók néha el.
És az átlagabb autósok megfontoltan lassan mentek a havas utcákon.
Arra következtettem ebből, hogy a drága autósok jól tudnak vezetni. Gondolom egy friss jogsis 17 évesnek nem fognak venni a szülők egy 30 millás Mercit... :D
Szóval biztos tapasztaltabb sofőr vezeti ezeket az autókat.
És az átlagosabb autósok néha megcsúsztak egyenes szakaszon. Meg néha pörgött a kerék 1 pillanatra, kapart.
Hiába mentek lassan.
Az Audis, meg ment vagy 60nal, el mellettem, és semmi gond nélkül!
Szóval jobb gyorsan menni egyenes szakaszon havas úton? Akkor nincs gond?
Sokkal inkább a tudatlanság az oka ennek a gyors vezetési stílusnak. Azt hiszik a sok milliós technika mindent megold. Az emberi hülyeséget sajnos nem.
A különbség jó téli gumi és drága autó, illetve olcsó téli gumi és átlagos autó között kb 20km/h havas úton. 50 helyett 70. Utána már ezek az extrák sem elegek a biztonságos közlekedéshez.
Persze csak akkor van gond ha megcsúszik és ennek az esélyét csökkenti az elektronika, de soha nem fogja megszüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!