Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi tortenik, ha ilyen esetben...

Mi tortenik, ha ilyen esetben elutom/elrantom?

Figyelt kérdés

Tegnap keso delutan egy nagy darab agressziv kinezetu cigany az automat bamulta.Amikor meglatta,hogy fiatal no szall be,kis habozas utan hatarozottan elindult felem.Termeszetesen azonnal lezartam az ajtokat,de a forgalom miatt nem tudtam elindulni(gyalogos forgalom sajnos nem volt).Mar az ajtomhoz lepett,amikor ugy dontottem nem varom meg,hogy a feszegetes utan az ablakot torje be,bevagtam egy auto ele es elindultam.

Oszinten szolva nagyon feltem,csak utana gondolkodtam rajta,hogy mi lett volna ha elrantom,vagy athajtok a labfejen mikor az ajtot probalja nyitni?Engem buntettek volna meg?Mert ugye meg valojaban nem kovetett el buncselekmenyt az illeto azzal,hogy ramilyesztett.Vagy mi tortenne rosszabb esetben,ha egy masik meg az auto ele allva akadalyozott volna az elindulasban? Akkor sem vartam volna olbe tett kezzel a folytatast,de szamithat ez onvedelemnek,ha csak feltetelezheto,hogy buncselekmenyt kovetett volna el?

#gázolás #autolopas
2014. jan. 20. 10:06
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
47%
Amíg nem támad meg, addig minden neki okozott sérülés úgy számít, mint bármely más közönséges gyalogos esetében. Egyébként meg tarts a kocsiban egy bozótvágót, az ad némi önbizalmat...
2014. jan. 20. 10:10
 2/20 anonim ***** válasza:
A támadó szándékot nem elég vélelmezni, ráadásul az arányosságra is figyelni kell. Hiába törte be az ablakot: ha úgy sodrod el, hogy beesik miattad egy másik jármű elé és halálra gázolja, akkor jó eséllyel börtönévek várnak rád. Szóval ilyenkor ha baj van, ne ellenkezz, azzal teszed ki magadat a legkisebb veszélynek és persze hívd a rendőrséget!
2014. jan. 20. 10:12
 3/20 anonim ***** válasza:

Tudom kicsit túlzok most, de Olaszliszkán nem ellenkezett a csávó, aztán....

Persze az más szitu volt, de azóta erősen átértékelődtek ezek a dolgok ( ha brazil csörtet feléd, ha nem brazil.. ).

2014. jan. 20. 10:29
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy gázspray-t és fújd pofán a tetvest. Legálisan tartható, vásárolható vadász- vagy katonai boltban. Lefújod, és hívod a rendőrséget. Nem téged fognak elmarasztalni, hidd el.
2014. jan. 20. 10:30
 5/20 anonim ***** válasza:
Gondolkozz el rajta, mi a jobb. Ha pár hónapig bíróságra jársz vagy ha kirabolnak/megerőszakolnak? A másik fél viselkedése, de még a kinézete is enyhítő körülmény lesz az eljárás során, így ha beesik a kocsi alá és meghal, akkor is megúszod egy felfüggesztettel. Szerintem ez jobb, mint átvágott torokkal meghalni.
2014. jan. 20. 10:43
 6/20 anonim ***** válasza:
51%

#2, látom téged sem támadtak még meg. Addig örülj és dédelgesd az naiv ötleteidet.

Kérdező, az ablakot nagyon nehéz beütni, ettől nem kell tartanod. Ha elkezdi rángatni az ajtót, vagy ütni az ablakot, nyugodtan hajtsál el, akár rajta keresztül is. Ez már jogos önvédelem.

Persze az is lehet, hogy csak az időt akarta megkérdezni a kedves polgártárs... :)

2014. jan. 20. 10:53
 7/20 A kérdező kommentje:

Tehat lenyegeben nekem kellett volna rakerdezni,vagy megvarni,hogy a kocsi kulcsot keri,a taskamat vagy csak azt akarja megmutatni,hogy mennyire erzi erosnek magat?

Bar en ugy vettem eszre,hogy az autot szurta ki,az csak megadta a kezdo lokest,hogy epp akkor szalltam be.

Mindenesetre eleg visszas,hogy szinte semmit nem tehetek megelozeskeppen,mert a sajatom helyett az o testi epsegere kell vigyaznom.

2014. jan. 20. 11:08
 8/20 anonim ***** válasza:

Az ablaküveget csak a filmekben lehet ököllel (vagy akár valami eszközzel) betörni egy mozdulattal.

http://www.youtube.com/watch?v=sHeDzuNgjNw

Még kalapáccsal sem olyan könnyű (ráadásul a hátsó kis ablak sokszor nem ragasztott üveg, így az könnyen törik az elsőhöz képest).

Tehát beülsz és ha megtámadnak nyugodtan hajts el. Ha már valós volt a támadás akkor pár tárgyalás után felmentenek. Az ilyen retkest meg nem kell sajnálni, az a legjobb ha egy IFA elé esik.

2014. jan. 20. 11:14
 9/20 A kérdező kommentje:

Csak a kettes kommentig olvastam es kesobb kuldtem el a valaszt.

Nekem is jobb otletnek tunt egy esetleges serulest okozni,mint megvarni a folytatast.Egyebkent annyira feltem,hogy a kovetkezmenyeken csak utolag gondolkoztam.

Remelem akkor,hogy ez mar valoban onvedelemnek minosul,ha egy nem eppen baratsagos figurat nem engedsz beszallni az autodba.Szerintem semmi baja nem lett az illetonek,de ezek utan jobb ha felkeszulok mindenre.

Koszonom a valaszokat.

2014. jan. 20. 11:21
 10/20 anonim ***** válasza:

Ezt majd mondd el neki is :

http://www.youtube.com/watch?v=fOj0dkl8MMA

Igaz ez nem "komoly" autó :D

2014. jan. 20. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!