Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi tortenik ha menetkozben...

Mi tortenik ha menetkozben elszakad a vezermulanc az autoba?

Figyelt kérdés
2011. dec. 13. 19:27
 1/10 anonim ***** válasza:
azonnal leáll
2011. dec. 13. 19:30
 2/10 anonim ***** válasza:
Vezérműlánc nemszokott elszakadni,de van mikor rossz anyagminőség miatt mégis elszakad,de nagyon ritka,általába ha szerencsés az eset,csak leáll és cserés, ha szerencsétlenebb a helyzet akkor összever (szelep és a dugattyú) az már költségesebb egy kicsit :)
2011. dec. 13. 19:54
 3/10 anonim ***** válasza:
egy olyan dolog tortenik amit sosem akarsz szemelyesen megtapasztalni.....hidd el........amugy mehet a kukaba a motor......elszabadul a lanc......szejjelver mindent......szelep belever a dugoba stb stb...
2011. dec. 13. 20:56
 4/10 anonim ***** válasza:
A szelepek megállnak úgy ahogy vannak a dugattyú meg nem mert viszi a lendület meg a kocsi ahogy gurul forgatja ugyanúgy a főtengelyt, A benyitott szelepekbe a dugattyúk beleérnek amit ilyen tempónál nem bírnak visszanyomni. vagy elhajlik a szelep vagy a dugattyú tetejébe préselődik. De rendszerint a kettő együtt. És mivel a lendület viszi a kocsit így újra és újra és újra míg az anyagok be nem szorulnak. A lánc is csaphat nagyot mikor elszakad okozhat törést a blokkba ,de ez a kisebb probléma. Amúgy használnak szíjat is. Az nem veri szét a blokkot ha elszabadul csak annál meg nem lehet hallani hogy csörög ha elkopott.
2011. dec. 13. 21:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Jó eséllyel motorfelújítás, de általában minimum hengerfej felújítás történik. Sajnos szíjjal megtapasztaltam. A (már előzőleg is általam cserélt) szíj a javasolt csere ideje előtt 8000km-rel elszakadt. Gyakorlatilag olyan érzés, mintha hátulról egy óriás megfogná az autót, esetleg hallasz csattanást is. Kigurulsz az út szélére, amikor megpróbálod beindítani "furcsa" hangja van, észreveszed hogy nincs kompresszió....Aztán depresszió, felkészülés egy vastag javítási árra. A kérdésed remélhetőleg elméleti, ha a lánc csörög, cseréld ki! ;)
2011. dec. 14. 01:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Utolsó milyen márkájú szíj volt az ami elszakadt ennyivel a csereperiódus előtt?
2011. dec. 14. 14:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Contitech volt.
2011. dec. 14. 20:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát ez nagyon jó én is most nyáron azt tettem bele legalábbis valószínűleg azt mert gyári Ford készletet vettem de úgy tudom a Ford beszállítója szíjban a Contitech.Esetleg te is Fordban cseréllted?
2011. dec. 15. 08:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem, én TDI Octaviában. Egyébként nem hiszem hogy nagy gond van ezekkel a cuccokkal, gondolom most rám jutott az 1000-ből 1
2011. dec. 15. 11:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Aha értem szóval akkor ne idegeskesjek.
2011. dec. 16. 08:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!