Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen ébren tartó gyógyszert...

Milyen ébren tartó gyógyszert ismertek, ami legalább pár óráig tartaja még az ébrenlétet vezetés közben?

Figyelt kérdés
A gyógyszer érdekel és tapasztalat aki szedte már és nem érdekel, hogy aludd ki magad meg blablabla...
2013. nov. 14. 01:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ó, mindegy a táv - egy idő után úgysem tudsz mit kezdeni a fáradtsággal.

Én pl. nemrég egy országon belüli túrát csináltam, mert motort mentem nézni. A szerelvény amit vezettem egy WagonR+-ból és egy egytengelyes utánfutóból állt. Nagyjából 40 órát voltam talpon, ebből olyan 20-at vezettem.

Hiába fújt be a hideg szél, ittam a kólát (teát főzni bajos 90-100-as tempónál személyautóban...), rágóztam, cigiztem - a végére olyan kettős látásom lett, mint aki bevágott egy liter házipálinkát fél óra alatt.

Nem éreztem magamat fizikailag fáradtnak, egyszerűen alvással "újraindításért" kiabált az agyam, nem bírta már az igénybevételt.

2013. nov. 14. 16:42
 12/17 anonim ***** válasza:
A legjobb gyógyszer erre az alvás. Örökre megtanultam a leckét, amikor vizsgaidőszaki non-stop után (1 hét alatt kemény 15 órát, ha aludtam) én barom állat még beültem a kocsiba, és lementem a Balatoni nyaralónkba kicsit relaxálni. Éreztem hogy mindjárt ledönt az álmosság, de nem tudtam mit csinálni, mondom ha eddig fent voltam, ez már meg se kottyan. Benyomtam 3 RedBull-t, megittam 7 kávét, magamra kapcsoltam a légkondit, ventilátor maxra (kifúj a kocsiból, de rám nem hatott), lehúztam az ablakot, hogy a szélzaj fent tartson, felhangosítottam a rádiót, fejkörzést, és egyebeket csináltam, de mégis bealudtam egy pillanatra. Az utolsó másodpercben ébredtem fel, és rántottam el a kormányt. Olyan 4 centire ha elmentem a szalagkorlát mellett.. Nem volt más választás, muszáj voltam megállni a leállósávban. 15 perc alvás után nekem is restartolt az agyam, és valahogy odaértem. Bedőltem az ágyba, és másnap este fél 7 körül keltem fel..:D Szóval én nagyon nem ajánlom az ilyen cuccokat, mert ha átesel a holtponton, mindegy mit csinálsz/iszol/veszel be, nem maradsz ébren.
2013. nov. 14. 21:00
 13/17 anonim ***** válasza:
Van egy pont ami után semmi nem segít. Én is akkor álltam már meg mikor hallucinálni kezdtem nem létező kanyarokat és autókat. Ilyenkor le kell xarni a határidőket meg a fuvart és aludni legalább fél -1 órát. Nem ér annyit egy állás sem ,hogy letarolj valakit.
2013. nov. 15. 16:31
 14/17 anonim ***** válasza:
Tényleg nem lehet mást mondani erre, ha igazán álmos vagy aludni kell. Szedhetsz akármit, egy ideig talán hat, de tönkreteszed magad. És ha ébren maradsz az még kevés, nyitott szemmel is el lehet bambulni, hiába vagy éber ha lankad a figyelmed. Egy ideig olyan élő állatos cégnél melóztam ahol négykézben hajtottunk mint a vaklégy, húsz - húsz órát, sofőrönként. Én elég jól bírom, szerencsés vagyok, de ittunk Red Bullt, kávét, volt hogy a hűtőből kivettem a jéghideg ásványvizet s a nyakamba öntöttem, egy darabig hat, de idővel csak kínlódtunk, volt, hogy négy napig nem aludtam. Szerintem nem éri meg, előbb - utóbb kibukik az ember a tartós túlterheléstől, nincsenek csodák.
2013. nov. 16. 19:07
 15/17 anonim ***** válasza:

Mondjuk ki akkor te feketén dolgozol.

Legális vezetésnél meg a digi tachográffal egy huzamban 1300 km lehetetlen.

na cső.

2013. nov. 20. 14:11
 16/17 A kérdező kommentje:

Kicsit gondolkodj először logikusan és utánna mond ki.

Nemzetközi furgonozásról még nem hallottál??

Nem csak kamionok vannak az utakon.

2013. nov. 20. 19:42
 17/17 anonim ***** válasza:
Kávé elég sok.Szakaszos megállás ,aludni azt nem szabad mert akkor vége.Gyakori szellöztetés ,füteni a legminimálisabban.Ha van cb-rádió az nagyon pozitiv ,ha tudsz beszélgetni is valakivel. Nekem 3500km volt a csúcsom.
2013. dec. 3. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!