Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Elnéznék volna, hogy "ittasan"...

Elnéznék volna, hogy "ittasan" vezetem?

Figyelt kérdés

az eset az alábbi: megittam egy üveg sört kb 2 óra hossza alatt,közbe dolgozgattam is itthon.tényleg csak egyetlen üveggel.de 1 szerencsétlen eset folytán mégis be kellett ülnöm a volán mögé.a célunk az SBO,a mentő később ért volna be,az oka az most nem lényeg.nem éreztem magam berúgva,akkor megvártuk volna a mentősöket.csont nélkül elvezettem a kórházig,de ha közben megállítanak,és előkerül a szonda akkor talán megijedek azért.de ha ki is mutatja az alkoholt elmondtam volna neki,h mi is a szitu.egy vérző ember mellettem csak gyakorol valami hatást,nem ketchuppal kentük be szerencsétlent.elnézhetik ilyen esetbe az a minimális mennyiséget?

és hozzáteszem nem akartam én elindulni,nem volt ez betervezve.elítélem az olyan embereket,akik beb*aszva vezetnek és veszélyeztetik a többi közlekedőt.

2013. okt. 26. 18:58
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Ehhez csak annyit fűznék hozzá,hogy ha valaki beléd ment volna,úgy hogy nem te vagy a hibás és esetleg meg is halt volna akkor nem elmélkednél ilyesmiről,mert a basziban ülnél.
2013. okt. 26. 19:02
 2/7 anonim ***** válasza:
48%

Én egyszer nem álltam meg nekik mert mellettem éppen haldoklott egy barátom,a kórházig üldöztek,kb 4 km-t.

Pont a bejárathoz húztam,ők meg keresztbe elém,kiszálltam és kiszedtem az ölemben a barátom és vittem befelé,ők meg csak bámultak..aztán meg gondolom elmentek,mert utánam nem jött senki,pedig fel voltam készülve hogy szivni fogok.

Tehát ilyen esetekben azért más a mérce az emberségesebbeknél.

2013. okt. 26. 19:15
 3/7 Dörmögő ***** válasza:
100%

Nem ugyanaz a szitu, de ezt az elvet követték volna nálad is. Ugrott volna a jogsid ittas vezetésért.

[link]

2013. okt. 26. 19:16
 4/7 anonim ***** válasza:
74%
Nem tudom elnézték volna e... Szerintem rendőrfüggő is. Egyszer nekem gyorshajtás lehetett volna sok sok évvel ezelőtt. Leesett egy melós a tetőről, a telen nem lehetett elérni a mentőket. Az emberre vigyáztak ne mozogjon aztán kocei a mentőállomásig (2km) ami kifért, majd a mentő előtt vissza h tuják hova kell, mert csak annyit mondtunk h leesett azonnal jöjjenek. Mire visszaértünk sem lehetett hívni telen őket. Szerencsére nem volt rendőr az úton, de nem álltam volna meg. Lehet ennyin mult az élete. Sajnos így is csúnyán összetört. (megjegyzem kb sehol nem volt gyalogátkelő, ill lámpa se, de ahol kellett ment a duda.)
2013. okt. 26. 19:32
 5/7 anonim ***** válasza:
68%

Jelenleg nulla tolerancia van. Nem vagyok jogász, de ha a papoknak megengedik, hogy egy kevés miseborral vezethessenek, akkor talán ezt is.

Ám ami fontos: mérlegelni kell tudni, hogy egy életveszélyes állapot érdekében szabad-e kockáztatni mások életét.

Egy sör után, ha rajtam kívül senki vezetőképes nincs, beülnék a kocsiba, persze előtte mentőt és rendőröket értesítve. Akár egy hívással.

De ennél komolyabb italfogyasztás esetében semmiképpen nem vezetnék. Ez persze azért butaság, mert ezeket a sorokat józanon írom. Ki tudja, részegen mit tennék hasonló helyzetben.

2013. okt. 26. 19:32
 6/7 anonim ***** válasza:
55%
Sajnos volt ilyen esetem. Az egyik egy barátom telkén nyaraltunk, amihez a bevezető földutat garantáltan nem találja meg a mentős. Felhívtam a rendőrséget, rendszám, autó típusa, színe, márkája bediktál, és hogy mi a tervezett út, amin elszáguldok. Mondtam hogy ha 20 rendőrautó üldöz, akkor se fogok megállni, mert a mellettem "ülő", 14 éves eszméletlen lány élete fontosabb számomra. Majd ha már a kórházban van a kislány, akkor nyugodtan leteperhet bármelyik rendőr, és annyi bilincset raknak rám, amennyi tetszik. Egy igazoltató rendőrnek nem álltam meg, ő üldözőbe is vett (persze, ez a dolguk, nem ítélem el őket ezért), aztán kikanyarodott elém egy motoros rendőr, villogva. Mondom itt ennyi, tuti megállít. Végül rendőri felvezetéssel sikerült megtenni az út felét.
2013. okt. 26. 22:14
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A válasz: igen. Ezt hívják végszükségnek. 23. § (1) Nem büntetendő annak a cselekménye, aki saját, illetve más személyét vagy javait közvetlen és másként el nem hárítható veszélyből menti, vagy a közérdek védelme érdekében így jár el, feltéve, hogy a cselekmény nem okoz nagyobb sérelmet, mint amelynek elhárítására törekedett.

Nem voltam még ilyen helyzetben (nem is szeretnék), de tutira leszarnám, hogy ittam-e egy sört vagy nem, amikor egy ember élete függ tőlem.

2013. okt. 28. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!