Ti tanulmányozzátok még a KRESZ-könyvet, csináltok teszteket a jogsi megszerzése után akár sok-sok évvel is?
Mert én igen, de lehet hogy csak szimplán gyáva kukac vagyok. 80-90 százalékban azért nem felejtek egy év alatt, viszont ami rémisztő, hogy egy-egy lényeges (de ritkán alkalmazandó)szabály könnyen kikopik az agyamból.
Bele sem merek gondolni, hogy milyen tudás lehet néhány (illetve számos) sofőrben évtizedek elteltével.
Még nem csináltam az eltelt 14 év alatt.
Anno viszont elsőre hibátlan lett a tesztem. :)
Olyan egetverő baromságot nem lehet csinálnia annak, aki napi szinten vezet szerintem.
olyan nagyot nem, max. lesittelnek, ha egy vészvillogóval àlló iskolabusz mellett 45-tel eltépsz és eléd szalad majd meghal egy gyerek. Hja, hogy nem tudtad, hogy meg kell várnod a le- és felszállást?
A szabàlyok változnak, nem árt frissen tartani tudásunkat, én pl. a fenti szabályról nem tudtam egészen múlt hétig, amikor néhány év után újra teszteltem a tudásomat.
Erről olvastam.
Buszt meg amúgy sem előzök 45-tel, főleg nem zebra előtt.
Szia!
Nekem már nincs meg a kresz könyvem uh azt nem olvasgatom. Anyum nem rég kezdte a jogsit, neki megvan, de azt ő tanulmányozza, viszont a teszt könyvet én is szoktam csinálni, meg ketten anyuval, hogy segitsek neki. (meg ha megyünk ketten kocsival mindig mondom neki mit miért hogyan stb.) ill a neten szoktam nézelödni ezzel kapcsolatban, meg neten szoktam kitölteni kresz-tesztet. tegnap pl az nkh honlapján találtam egy számomra érdekes és hasznos 'újságot'. a mai nap tervezem elolvasni. (kb 132oldal cakk-pakk). :)
Nekem 17 éves a jogsim, de bármikor kikérdezhetik a kreszt, átmennék a vizsgán. Ha az embernek az élete múlik valamin, akkor odafigyel rá, hogy naprakész legyen. Már ha van egy kis esze.
Amúgy meg lobbizok erősen, hogy vezessék be a 3-4 évente kötelező kresz vizsgát, mert elszomorító a mai sofőrök kresz tudása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!